Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Οι χούντες πέφτουν με Πολυτεχνεία. Να γίνει η ΕΡΤ κέντρο πολιτικού αγώνα.



 

Αναδημοσίευση από antaPOCRISIS

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013
Ανακοίνωση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ επικυρώνει την τυπική μετάλλαξη της κοινοβουλευτικής συγκυβέρνησης σε χούντα που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Κατά δημόσια δήλωση των κυβερνητικών εταίρων ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ο Σαμαράς δεν διαθέτει καν την απαραίτητη πλειοψηφία για να υπογράψει τον θάνατο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Υπεύθυνοι για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της δημοκρατίας, της ενημέρωσης και του πολιτισμού είναι και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης. Βενιζέλος και Κουβέλης αν εννοούν ότι διαφωνούν πρέπει σήμερα να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση όχι απλώς είναι απολύτως συνυπεύθυνοι, αλλά χρεώνονται μοναδική υποκρισία και διπλότητα. Η φάρσα “διαφωνούμε αλλά συναινούμε για να μην απειληθεί η κυβερνητική σταθερότητα” πρέπει να τελειώνει. Και μαζί με τη φάρσα να τελειώσουν και οι θλιβεροί θεατρίνοι της. Χρειάζεται να τελειώσει επίσης το παραμύθι ότι η Χρυσή Αυγή είναι εναντίον της τρόικας και του συστήματος. Η νεοναζιστική συμμορία είναι το μοναδικό κόμμα πλην ΝΔ που συμφώνησε με το Σαμαρά στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Το φασιστικό δεκανίκι της ΝΔ -σε κρίσιμα θέματα- υποστηρίζει ότι διατάξει η τρόικα και ότι προβλέπουν τα μνημόνια.
Για να πέσει η χούντα της συγκυβέρνησης, χρειαζόμαστε ένα νέο Πολυτεχνείο. Ένα κατηλειμμένο κέντρο πολιτικού αγώνα και συντονισμού. Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και τα κατά τόπους παραρτήματα πρέπει να μετατραπούν σε τέτοια κέντρα. Συνδικάτα και Αριστερά πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή, υπερβαίνοντας την τυπική αστική νομιμότητα, αμφισβητώντας και σπάζοντας τις απαγορεύσεις και την καταστολή. Ο λαός έχει ανάγκη από την ελπίδα της αλλαγής που σήμερα περνά από την άμεση πτώση της συγκυβέρνησης Σαμαρά.
Την κοινοβουλευτική νομιμότητα την έχουν ήδη κουρελιάσει οι τοποτηρητές της τρόικας. Δεν μπορεί να εξακολουθήσει να τη σέβεται η αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να εξακολουθήσει να τιμά και να σέβεται έναν Προεδρο της Δημοκρατίας που βάζει την υπογραφή του σε διαδοχικές πράξεις κατάλυσης του Συντάγματος. Δεν μπορούν οι βουλευτές της Αριστεράς να μην μπουν αυτή τη στιγμή μπροστά για να κερδίσει η λαϊκή διεκδκίκηση και να ηττηθεί η κυβέρνηση.
Επειδή σε αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε, και επειδή η πικρή εμπειρία του αγώνα των εκπαιδευτικών είναι πρόσφατη, αυτή τη φορά κανείς και τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και το εργατικό κίνημα και το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα. Ο αγώνας είναι τόσο αυτονόητα και εξώφθαλμα πολιτικός που η βασική -αν όχι αποκλειστική- ευθύνη του δεν αφορά τις Πασοκικές φρουρές στα συνδικάτα, αλλά την Αριστερά και τα κόμματά της, ειδικά τα κοινοβουλευτικά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ).
Η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μια μοναδική δυνατότητα να ξεδιπλωθεί ένας λαϊκός ξεσηκωμός. Ανυποχώρητος και μέχρι το τέλος. Δεν χρειάζονται απλώς λόγια και δηλώσεις συμπαράστασης. Χρειάζεται άμεση ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και κάλεσμα σήμερα για ανένδοτο αγώνα ώστε να πέσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου