Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ



ΦΟΥΝΤΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ! ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 151 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!

Τα βασικά σημεία της δημοσκόπησης της VPRC για λογαριασμό του Kontra Channel η οποία είναι και η τελευταία που δημοσιοποιείται στη προεκλογική περίοδο.

Αυξητική είναι η τάση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγράφεται ως τρίτο κόμμα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσιάζουν μικρή άνοδο και φλερτάρουν με την είσοδό τους στη Βουλή.

Το ΛΑΟΣ παλεύει για να διατηρήσει τη θέση στο κοινοβούλιο, ενώ το ποσοστό της Δράσης αυξάνεται και πλέον το κόμμα του Στέφανου Μάνου βρίσκεται πάνω από τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Εν τω μεταξύ ως «καταλληλότερη κυβέρνηση συνεργασίας» παρουσιάζεται μία κυβέρνηση Αριστερών κομμάτων, ενώ «καταλληλότερος πρωθυπουργός» είναι για ακόμη μία φορά ο «κανένας».

Ειδικότερα σύμφωνα με την VPRC η εκλογική επιρροή της ΝΔ βρίσκεται στο 23%, ενώ του ΠΑΣΟΚ στο 14%. Ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 13,5%, ΚΚΕ με 11,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8,5%, Δημοκρατική Αριστερά με 8%, Χρυσή Αυγή με 6,5% και ΛΑΟΣ και Οικολόγοι Πράσινοι με 3%.

Εκτός Βουλής παραμένει η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,5%, Δράση με 2% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΠΑΜ με 1%. Άλλο κόμμα δήλωσε πως θα ψηφίσει το 3,5%. Σημειώνεται, σύμφωνα πάντα με τη VPRC, πως στο «Άλλο Κόμμα» εντάσσονται οι απαντήσεις Ένωση Κέντρων, Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών, Κοινωνική Συμφωνία, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, Κίνημα Εθνικής Αντίστασης, Έλληνες Οικολόγοι, Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, Δημιουργία Ξανά και «κάποιο μικρό κόμμα». Η Αποχή, τα Λευκά και τα Άκυρα ανέρχονται στο 21,3%.

ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ 151 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΣΕ ΑΝΟΔΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Η δημοσκόπηση της public issue  που έγινε για την καθημερινή και το skai
Στο 21,5% βρίσκεται το ποσοστό της Ν.Δ. και στο 14% του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την εκτίμηση επιρροής των κομμάτων που καταγράφει το τελευταίο Εκλογικό Βαρόμετρο της Public Issue για την «Καθημερινή» και το ΣΚΑΪ. Ανοικτή η πιθανότητα της Βουλής εννέα κομμάτων με τον αριθμό εδρών για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να κυμαίνεται μεταξύ 138 και 154.
Το Εκλογικό Βαρόμετρο της Public Issue διενεργήθηκε για την «Καθημερινή» και το ΣΚΑΪ το χρονικό διάστημα 17-19/4/2012 και είναι το τελευταίο πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Στην ερώτηση για το ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το ποσοστό του Αντώνη Σαμαρά εμφανίζει άνοδο 4 μονάδων (19%) σε σχέση με το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου, ακολουθεί με αμετάβλητο το ποσοστό του ο Ευάγγελος Βενιζέλος (18%) και με άνοδο μίας μονάδας ο Αλέξης Τσίπρας με 16%. Πτώση δύο μονάδων υπήρξε στην επιλογή «Κανένας από αυτούς» με ποσοστό 32%.
Ισχυρή είναι η πεποίθηση των ερωτώμενων ότι είναι απαραίτητη η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών (67%), αγγίζοντας το υψηλότερο ποσοστό στο χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2011 – Απρίλιος 2012. Στο 91% βρίσκεται το ποσοστό των ερωτώμενων που πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία.
Το μέγεθος του δείγματος ανέρχεται σε 1.310 άτομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου