Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!


ΑΦΕΤΗΡΙΑ Η 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ - ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε από το πρωί η πανεργατική απεργία, η οποία νέκρωσε κατά κύριο λόγο τις δημόσιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες, ενώ συνδικαλιστικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η απεργία, συγκριτικά, σημείωσε αρκετή επιτυχία και στον ιδιωτικό τομέα!
Ουσιώδης και αξιοσημείωτη υπήρξε και η συμμετοχή της ΓΣΕΒΕ και ΕΣΕΕ στην απεργία, αφού για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι πήραν μέρος σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συμμετείχαν με δικά τους "μλπλόκ" στις διαδηλώσεις.
Αυτήν την ώρα έφθασε η στιγμή για ένα πολύ μεγάλο αγωνιστικό κοινωνικό μπλοκ που θα συμπεριλάβει την εργατική τάξη, τα επαγγελματοβιοτεχνικά και μικρά εμπορικά στρώματα αλλά και τη μικρομεσαία αγροτιά!
Μια πραγματική εργατική και πολύχρωμη λαοθάλασσα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και λαού πλημμύρισε κυριολεκτικά τις εργατικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και πρώτα απ’ όλα πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου το πολύβουο πλήθος, κατά κλάδους, χώρους δουλειάς και κατά πολιτικές και συνδικαλιστικές παρατάξεις, με ευρηματικά και μαχητικά πανό και συνθήματα, περνούσε ειρηνικά επί ώρες!
Συνδικαλιστικοί κύκλοι τόνιζαν ότι για πρώτη φορά υπήρξε τόσο μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις απεργιακές διαδηλώσεις στην ελληνική περιφέρεια, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πόλεις όπως τα Γιάννενα, η Πάτρα, το Ηράκλειο και πολλές άλλες.
Οι ίδιοι παρατηρητές τόνιζαν, επίσης, τη συμμετοχή στην απεργία και τις διαδηλώσεις πλήθους ιδιωτικών επιχειρήσεων αλλά και μικρών επιχειρήσεων με τους εργαζομένους τους!
Τα παραπάνω γεγονότα, υπογράμμιζαν είναι αρκετά ελπιδοφόρα και αν αξιοποιηθούν σωστά από την Αριστερά και το ενωτικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μπορούν να καλύψουν σταδιακά μαύρες τρύπες του εργατικού κινήματος στον ιδιωτικό χώρο και το χώρο των ανέργων.
Κύκλοι της Αριστεράς επισήμαναν ότι η απεργία και ογκώδεις εργατικές - λαϊκές διαδηλώσεις της 26ης μπορούν να αποτελέσουν ένα πρώτο φθινοπωρινό σταθμό και κυρίως αφετηρία για μια μεγάλη και δυναμική κλιμάκωση των ενωτικών ταξικών αγώνων, με άμεση προοπτική την προοδευτική εξέγερση και ανατροπή για μια κυβέρνηση της συμπαραταγμένης Αριστεράς.
Οι ίδιοι κύκλοι της Αριστεράς σημείωναν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις της 26ης μπορούν να χαρακτηριστούν πολύ πετυχημένες, μόνο εφ’ όσον αποτελέσουν το έναυσμα και το πρώτο θαρραλέο βήμα για να ακολουθήσει κλιμάκωση και ένα τσουνάμι ενωτικών εργατικών - λαϊκών αγώνων, που θα σαρώσουν την κυβέρνηση και τις πολιτικές της, σε όφελος νέων προοδευτικών απαντήσεων.
ΜΑΤ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Στο μεταξύ λίγο πριν ολοκληρωθεί η μεγαλειώδης ειρηνική πορεία στο Σύνταγμα στην Αθήνα, δυνάμεις των ΜΑΤ, αξιοποιώντας την προβοκατόρικη δράση παρακρατικών μηχανισμών και των οργανωμένων «γνωστών-αγνώστων» «κουκουλοφόρων» εξαπέλυσαν ένα πραγματικό χημικό πόλεμο σε όλο το εύρος της Πλατείας Συντάγματος και τους κάτω δρόμους!
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου