Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ - ΣΦΑΓΕΙΟ!



ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ: ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ, ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ, ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ!
ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!
24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες μισθολογικές περικοπές ,την αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων και την απαξίωση των δημόσιων συγκοινωνιών.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5 τόνισε ότι το βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι να μην αυξηθεί το εισιτήριο. «Εάν αυτή τη στιγμή ο κ.Χατζηδάκης βγει και πει ότι το εισιτήριο πάει στο 1 ευρώ εμείς σταματάμε την απεργία» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις επικείμενες περικοπές είπε ότι ο μέσος μισθός των εργαζομένων στο Μετρό είναι στα 900 ευρώ και ότι τα νέα μέτρα είναι και κατά του εργαζόμενου και κατά του επιβάτη 
«Διαλύουν τα πάντα» δήλωσε.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς που τραβούν χειρόφρενο συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ
Την ίδια ώρα πορεία προς το υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποίησαν οι μεταλλεργάτες. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου, υπερψηφίστηκε η πρόταση για 24ωρη απεργία στον συγκεκριμένο κλάδο, σήμερα Πέμπτη, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται σε βάρος της ναυπηγικής και αμυντικής βιομηχανίας.
ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΦΑΓΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη οι εργάτες επισιτισμού και οι τουριστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι  συγκεντρώθηκαν στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και  πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας ώρα 13:00 στο Υπουργείο Εργασίας με απαίτηση να συναντήσουν τον Υπουργό Γ. Βρούτση που μέχρι τώρα κωφεύει στα αιτήματα διαβούλευσης.
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού - επισιτισμού στην συνεδρίαση του ήδη από τις 04.09.2012, αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη Κλαδική Απεργία την Πέμπτη 20/09/2012 σε συνεργασία και με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις μεταξύ των οποίων αυτή των μεταλλεργατών.
 
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο δηλώνουν την αντίθεσή τους:
- Στις πολιτικές εξαθλίωσης του κόσμου της εργασίας. Οι νέα απαιτήσεις των τοκογλύφων της Τρόικας θα ισοπεδώσουν ότι απέμεινε στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα
- Στις προθέσεις για περιορισμό των αποζημιώσεων απόλυσης που θα οδηγήσει τον Ιδιωτικό Τομέα απευθείας στην μακροχρόνια ανεργία.
- Για την αύξηση των ορίων ηλικίας και ειδικά την αύξηση του κατώτατου ορίου θεμελίωσης από τα 4.500 ένσημα στα 6.000, που θα οδηγήσει την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου μας(εποχιακοί) να απολέσει κάθε πιθανότητα συνταξιοδότησης.
- Για την κατάργηση των ειδικών εποχιακών επιδομάτων ανεργίας και τις επερχόμενες συνέπειες από 1/1/2013 από τον Ν. 3986/11 στην επιδότηση ανεργίας των εποχιακών, που θα επιφέρει στην πλειοψηφία των εργαζομένων στον Τουρισμό συντριπτικό πλήγμα επιβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους.
- Για τις άδικες και ανάλγητες προθέσεις του Υπουργείου Εργασίας να περικόψει άμεσα κατά 46,6 το εφάπαξ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων μετακυλώντας στους ασφαλισμένους την λεηλασία των αποθεματικών μας(PSI) που συγκεντρώθηκε από το υστέρημα τους.
 ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν και οι λιμενεργάτες στα λιμάνια του Πειραιά και της ΘεσσαλονίκηςΟμοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, αντιδρά δυναμικά στις απώλειες από το «κούρεμα» των αποθεματικών των Ταμείων Πρόνοιας όπως και του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), στο οποίο ανήκουν τα ταμεία των εργαζομένων ΟΛΠ και ΟΛΘ.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί και οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους.
 ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι 22.000 γιατροί που υπηρετούν σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, ζητώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και αντιδρώντας στην διάλυση που προκαλούν στην Δημόσια Υγεία τα νέα μέτρα της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, ενώ τα ραντεβού θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν.
Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), το οποίο αναφέρει ότι «εξαιτίας της κωλυσιεργίας του υπουργείου Υγείας να αποπληρώσει δεδουλευμένες εφημερίες πολλών μηνών, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στις Διοικήσεις πολλών Νοσοκομείων να σφαγιάζουν τα προγράμματα εφημέρευσης, κινδυνεύουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα επείγοντα των Νοσοκομείων».
Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει, επίσης, ότι η περικοπή κατά 18% στο ιατρικό μισθολόγιο, το οποίο έχει ήδη υποστεί μειώσεις της τάξης του 40%, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στο ιατρικό σώμα και ότι τα νέα μέτρα οδηγούν την Δημόσια Υγεία σε πλήρη απαξίωση.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ήδη αποφασίσει να συμμετάσχουν στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ προγραμματίζουν από κοινού με τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία γενικές συνελεύσεις και συλλαλητήρια.
ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ
Εν τω μεταξύ, έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις του δικαστικού σώματος εν όψει της σχεδιαζόμενης από την κυβέρνηση νέας μείωσης των αποδοχών τους.
Ουσιαστικά, όπως προκύπτει από τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση και ψήφιση κατά τη Γενική Συνέλευση, σηματοδοτείται η παράταση των κινητοποιήσεων των δικαστών και εισαγγελέων έως τις 6 Οκτωβρίου.
Οι δικαστές της Πολιτικής, Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης, αλλά και οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις από τις 17 Σεπτεμβρίου. Δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ειδικότερα, αποφάσισε τα μέλη της να απέχουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2012, ενώ για το ίδιο διάστημα έχουν αναστείλει τη δημοσίευση των αποφάσεων (εκτός των επειγουσών)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ
Οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους, μη χορηγώντας επι πιστώσει φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μέχρι το τέλος του μήνα.
Η απόφαση ελήφθη στην έκτακτη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με ισχυρή πελειοψηφία.
Οι φαρμακοποιοί της Αττικής ζητούν την εξόφληση των οφειλόμενων του ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούλιο και καταβολή χρημάτων που οφείλονται από συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.
Ο Φαρμακευτικος Σύλλογος Αττικής και οι Σύλλογοι Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας δεν έχουν υιοθετήσει την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή της κινητοποίησης.
ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ: ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ "ΔΙΑΛΥΣΗ" ΤΩΝ ΔΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΚΛΑΔΩΝ
Κλειστές θα είναι αύριο, Παρασκευή, οι εφορίες. Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία την Παρασκευή 28 του μήνα.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ ΠΟΕ ΔΟΥ, οι εφοριακοί συντονίζονται με τους άλλους εργαζόμενους και με όλη την κοινωνία, ενάντια στους άδικους φόρους και τα χαράτσια, τη διάλυση των υπηρεσιών, τις νέες μειώσεις στους μισθούς, τις απολύσεις μέσω εφεδρειών, κ.λπ.
Οι εφοριακοί ζητούν ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις υπηρεσίες τους.
ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΘ-ΤΕΙ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν καθηγητές, υπάλληλοι και φοιτητές του ΑΠΘ και του ΤΕΙ, ενάντια στις μειώσεις των αποδοχών τους, των αυξήσεων των ορίων συνταξιοδότησης, αλλά και των περικοπών στους προϋπολογισμούς των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.
Μέλη ΔΕΠ του ΑΠΘ -ο σύλλογος των οποίων πραγματοποιεί 24ωρη απεργία-, διδάσκοντες του ΤΕΙ, η διοίκηση του οποίου αποφάσισε να μείνει κλειστό σήμερα, σε συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των καθηγητών, διοικητικό προσωπικό και ειδικό εργαστηριακό προσωπικό, καθώς και φοιτητές, συγκεντρώθηκαν στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και στη συνέχεια με πορεία κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι εργολαβικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, το σωματείο των οποίων αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ζητώντας να δοθεί η έκτακτη επιχορήγηση, με την οποία η διοίκηση του ΑΠΘ θα καλύψει τις αποδοχές τους μέχρι και το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργολαβικών, Σιδέρη Κωνσταντινίδη, η πρυτανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα διακόψουν όλες τις συμβάσεις των 850 εργολαβικών υπαλλήλων από την επόμενη εβδομάδα, εάν δεν χορηγηθεί το ποσό των 5-6 εκατομμυρίων ευρώ.
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου