Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΝΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ! ΙΔΟΥ ΤΑ ΣΦΑΓΙΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ!


Για όποιους είχαν αμφιβολίες νάτοι λοιπόν οι "πατριώτες" που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Στουρνάρα και αποφάσισαν να θυσιάσουν τους νυν και τους υποψήφιους συνταξιούχους στο βωμό της έρημης χώρας των φωτοβολταϊκών. Από την τσέπη τους βγάζουν λογίδρια και από τη δική μας τσέπη τον ιδρώτα μιας ζωής και την ίδια τη ζωή μας. Θα τους αφήσουμε να το κάνουν ; Θα τους αφήσουμε ατιμώρητους ; Να το πρώτο άμεσο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ μετά την Πανελλαδική του Συνδιάσκεψη να αποδείξει με πράξεις ότι εννοεί όσα δηλώνει.      

Ρ. Σπυρόπουλος: Παρόν το ΙΚΑ στο νέο "κούρεμα"!

Πετρόπουλος Α.
Η ΑΥΓΗ Ημερομηνία δημοσίευσης: 01/12/2012
"Παρών" στο "πατριωτικό" κούρεμα, δηλαδή στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων για τη μείωση του δημοσίου χρέους και την υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup δηλώνει ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλος, επικαλούμενος τη σύνδεση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου με την πορεία της ελληνικής οικονομίας! Οι δηλώσεις του χθες το πρωί σε εκπομπή του Mega ενισχύουν τους ισχυρισμούς για παρασκηνιακές πιέσεις της κυβέρνησης και σε άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς, προκειμένου ακόμα και η εθελοντική, σύμφωνα με το Αγγλικό Δίκαιο, συμμετοχή των ταμείων στον νέο γύρο "κουρέματος" να γίνει υποχρεωτική με την εξασφάλιση των 2/3 των μελών των διοικήσεων.
Ο διοικητής του ΙΚΑ εξηγώντας γιατί το ΙΚΑ θα πρέπει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, ισχυρίστηκε ότι "το συμφέρον του ΙΚΑ είναι ταυτισμένο με τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας", επαναλαμβάνοντας το γνωστό κυβερνητικό επιχείρημα ότι "η συμμετοχή του ΙΚΑ (ή και άλλων ταμείων σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών) στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους δεν θα επηρεάσει τη δυνατότητά του να δίνει συντάξεις, καθώς το «κούρεμα» αφορά ομόλογα με ημερομηνία λήξης άνω της 10ετίας". Αναλύοντας το σκεπτικό της συμμετοχής ουσιαστικά υποστήριξε ότι "έχουμε 1 δισ. ευρώ τον μήνα συντάξεις να καταβάλλουμε και οι εισφορές δεν αρκούν σε καμία περίπτωση», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του Ταμείου πρέπει να την καλύπτει το Δημόσιο. Δεν ανέφερε ωστόσο αν συμμετάσχει το ΙΚΑ στο πρόγραμμα επαναγοράς, πότε σε βάθος χρόνου θα καλυφθεί η νέα μαύρη τρύπα που θα δημιουργηθεί από τις κρατικές ενισχύσεις, ενώ πρόσθεσε ότι η συμμετοχή του ΙΚΑ στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους δεν θα επηρεάσει τη δυνατότητά του να δίνει συντάξεις, καθώς το «κούρεμα» αφορά ομόλογα με ημερομηνία λήξης άνω της 10ετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου