Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΥΦΕΣΗ ΕΦΙΑΛΤΗΣ 6,2% ΤΟ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ!

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!
ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Μείωση κατά 6,2% παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε σταθερές τιμές 2005 κατά το 1ο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2011 με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ.


Η ανάπτυξη που υπήρξε την τριετία 2005-2008 εξαφανίστηκε μέσα σε μόλις τέσσερα (το ΑΕΠ βρίσκεται σε πτώση από το 2008 όποτε και ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα). Σε αυτή την ανελέητη πορεία συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας μεγάλοι χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, οι οποίοι την περίοδο της ανάπτυξης δεν καρπώθηκαν την ανάπτυξη (σαν αποκλειστικοί παραγωγοί του πλούτου), ενώ τώρα καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται ούτε στο ελάχιστο!

Οι μνημονιακές πολιτικές ήρθαν για να διασώσουν και να δώσουν ώθηση ανάκαμψης στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Όμως, οι συνέπειες για το λαό και το μέλλον της χώρας είναι ολέθριες, γιατί όχι μόνο βυθίζουν στην εξαθλίωση και την ανεργία όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων αλλά και γιατί καταστρέφουν κάθε προοπτική διεξόδου από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος της κοινωνίας. Η τεχνογνωσία του υψηλά εξειδικευμένου τεχνικού και επιστημονικού εργατικού δυναμικού, υποδομές και σπάνιοι πλουτοπαραγωγικοί πόροι απαξιώνονται ή/και εκχωρούνται προς όφελος της εδώ και τώρα διάσωσης των κερδών των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.

Είναι ζωτικής σημασίας ανάγκη να ανακοπεί η νεοφιλελεύθερη επέλαση με την ενωτική αντεπίθεση της ριζοσπαστικής Αριστεράς, η οποία προτάσει ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης προς όφελος των συμφερόντων των εργαζομένων και σε αντιστοιχία με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου