Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Με Γερμανικό σταυρό στην Βουλή!

Αν όλοι εσείς που ψηφίσατε τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ νομίζατε ότι έτσι θα τιμωρούσατε τους δωσίλογους πολιτικούς που εισήγαγαν το αναδυόμενο Δ΄ Ράιχ στη χώρα μας δείτε και το παρακάτω  
Εντύπωση προκάλεσε κατά την άφιξη του ζεύγους της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, το ευμεγέθες δαχτυλίδι που κοσμούσε το αριστερό χέρι της συζύγου του Μιχαλολιάκου , αφού αποτελούνταν από ένα μαύρο σταυρό, γνωστό και ως «Σταυρός των Τευτόνων Ιπποτών».
Τη φωτογραφία που ανήρτησε στο twitter ο δημοσιογράφος, Άγγελος Μόσχοβας.


Τι είναι ο «Σταυρός των Τευτόνων Ιπποτών»

Το συγκεκριμένο έμβλημα έχουμε δει πολλές φορές ραμμένο πάνω σε στολές των SS, αλλά και σε αρκετές σημαίες νεοναζί ενώ ακόμα και σήμερα «κοσμεί» τα Γερμανικά άρματα μάχης.

Ο Σταυρός των Ιπποτών του Σιδηρού Σταυρού (συχνά και απλώς Σταυρός των Ιπποτών) (γερμ. Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes, ή απλώς Ritterkreuz) ήταν ένα παράσημο της τάξης του Σιδηρού Σταυρού.

Ο Σταυρός των Τευτόνων Ιπποτών ήταν το υψηλότερο παράσημο της Ναζιστικής Γερμανίας, που απενέμετο για να αναγνωρίσει εξαιρετική γενναιότητα στο πεδίο της μάχης ή επιτυχημένη στρατιωτική ηγεσία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Απετέλεσε το δεύτερο υψηλότερο παράσημο της Ναζιστικής Γερμανίας, μετά τον Μεγάλο Σταυρό του Σιδηρού Σταυρού, ο οποίος (θεωρητικά) απενέμετο σε νικηφόρους στρατηγούς και απενεμήθη μόνο μία φορά κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στον Χέρμαν Γκέρινγκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου