Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ταρίκ Αλί: Αν ήμουν στην Ελλάδα, θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ



 Η ΑΥΓΗ Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/05/2012

Την αμέριστη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο συγγραφέας, κινηματογραφιστής και αγωνιστής της Αριστεράς Ταρίκ Αλί μιλώντας σε δύο εκδηλώσεις του ΝΑΡ και της ΝΚΑ στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως πολύ κρίσιμες τις επερχόμενες εκλογές για την πορεία της Ευρώπης και τόνισε ότι το αποτέλεσμά τους θα επηρεάσει τη συνέχεια της ιστορίας. Μάλιστα είπε ότι αν στις εκλογές στις 17 Ιουνίου η Αριστερά κερδίσει, αυτό θα συνιστά νίκη για όλη την Αριστερά στην Ευρώπη ενώ αν χάσει, η κατάσταση θα χειροτερεύει συνεχώς.



Ακόμη ο Ταρίκ Αλί μίλησε για την προσπάθεια εκ μέρους των μίντια, του ΔΝΤ και των τραπεζιτών να τρομοκρατήσουν τον κόσμο να μην εκλέξει κυβέρνηση που θα αμφισβητήσει το “ακραίο κέντρο”, όπως συγκεκριμένα χαρακτήρισε την Κεντροδεξιά και την Κεντροαριστερά στην Ευρώπη, και σημείωσε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια της ευρωπαϊκής αστικής τάξης να υπονομεύσει τη δημοκρατία.

Ο Ταρίκ Αλί απευθύνθηκε επίσης στους πολίτες λέγοντας τους ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πολύ σημαντική απόφαση, καθώς, όπως είπε, «αυτό που θα συμβεί στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί ακόμα σε καμία ευρωπαϊκή χώρα». Παράλληλα, ερωτηθείς για το τι θα ψήφιζε αν ήταν στην Ελλάδα, δήλωσε: "Αν ήμουν στην Ελλάδα, θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ ".

Τέλος, ο Ταρίκ Αλί δήλωσε σοκαρισμένος για το γεγονός ότι το ΚΚΕ σπαταλά το 80% της προπαγάνδας του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μόλις το 10% εναντίον της Δεξιάς, πράγμα που, κατά τη γνώμη του, δείχνει ότι ζει σε ένα δικό του, φανταστικό κόσμο.

Σ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου