Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΗΠΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ISKRA
ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΒΟΣ!
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
Η τρομοκρατική επιχείρηση με τον κωδικό "ΦΟΒΟΣ" και στόχο την πολιτική και ηθική εξουθένωση του ελληνικού λαού για να υποταχθεί στη "νεοαποικιοκρατία", ξεκίνησε από τα βρώμικα διευθυντήρια σε ΕΕ και ΗΠΑ και όλα δείχνουν οτι θα κλιμακωθεί σε απίστευτο βαθμό το επόμενο διάστημα.
Παραθέτουμε στη συνέχεια, χωρίς κρίσεις και σχόλια ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες, το ΑΠΕ και διεθνή πρακτορεία:

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΦΟΒΟΣ"
Μήνυμα προς τους Έλληνες να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους στις επερχόμενες εκλογές με πλήρη επίγνωση των συνεπειών της ψήφου τους, έστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ξεκάθαρο μήνυμα ότι από το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου θα κριθεί η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ έστειλε νωρίτερα και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απορρίπτοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επαναδιαπραγματεύσεις του Μνημονίου. «Tεράστιο» το κόστος από έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, εκτίμησε ο Τσαρλς Νταλάρα, ενώ ο Μάριο Ντράγκι ανέφερε πως δεν προβλέπεται νομικά μια έξοδος της Ελλάδας. Από την πλευρά του, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, χαρακτήρισε μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τεράστιο λάθος και απεύθυνε κάλεσμα στην ΕΕ να στείλει ένα «σαφές και ισχυρό μήνυμα» για την υπεράσπιση του ευρώ. Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Bloomberg με άρθρο του, υποστηρίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι ένα «σοβαρό λάθος» κι ένα καταστροφικό βήμα όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για τη νομισματική ένωση.
«Σχετικά με το μέλλον της χώρας τους... είναι σημαντικό να λάβουν οι Έλληνες μια απόφαση με πλήρη επίγνωση των συνεπειών της επιλογής τους», σημείωσε ο Ζ. Μ. Μπαρόζο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Η τελική απόφαση για την παραμονή στην ευρωζώνη πρέπει να έλθει από την ίδια την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk, μία ημέρα μετά την οριστική αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστήριξε πως οι Ευρωπαίοι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά αυτό εξαρτάται «από την κυρίαρχη απόφαση του ελληνικού λαού».
Αναφορικά με το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος. «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βοήθειας που προετοιμάσθηκε με πολύ λεπτομερειακό τρόπο και δεν μπορούμε να το επαδιαπραγματευθούμε».
«Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί την βοήθεια» που της προτείνεται. «Εκείνοι που θα επικρατήσουν στις εκλογές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν αποδέχονται ή όχι τους όρους» τόνισε. Επιπλέον, σε δηλώσεις του σε γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι «η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στο ευρώ».
Μιλώντας αργότερα σε ακαδημαϊκή εκδήλωση στη δυτικογερμανική πόλη Άαχεν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η Ελλάδα «αδιαμφισβήτητα ανήκει στο ευρώ», τονίζοντας την ανάγκη το κοινό νόμισμα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών. Πρόσθεσε ότι η ευρωζώνη πρέπει να μάθει από την κρίση χρέους σφυρηλατώντας μια ενιαία οικονομική πολιτική.
Υποστήριξε, δε πως το δίδαγμα της κρίσης για την Ευρώπη είναι η ανάγκη περαιτέρω ενοποίησής της, προσθέτοντας πως ο ίδιος ευνοεί τη μετατροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μια κοινή ευρωπαϊκή κυβέρνηση καθώς και την εκλογή προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ και όχι για κομματικές πολιτικές ψηφίζουν οι Έλληνες σε αυτές τις εκλογές, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε και τόνισε ότι είναι σημαντικό οι ψηφοφόροι να το γνωρίζουν. Εξέφρασε δε την ελπίδα να σταθεροποιηθούν και πάλι οι συνθήκες στην Ελλάδα.
«Περιμένουμε ότι όλοι όσοι αποφασίζουν στην Ελλάδα έχουν και επίγνωση των ευθυνών τους», σημείωσε ο κ. Βεστερβέλε και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εδώ διακυβεύονται πολλά, πάρα πολλά». Ο Γερμανός Φιλελεύθερος τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη των εταίρων της, επανέλαβε ωστόσο ότι η Αθήνα έχει τις δικές της ευθύνες και ότι η ανάκαμψη θα έλθει μόνο μέσω της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων.
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασαν, κατά τη διάρκεια της κοινής τους συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, την επιθυμία τους «η Ελλάδα να παραμείνει στη ευρωζώνη».
Την Τετάρτη, η γερμανική κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ, επισήμανε πως το Βερολίνο και οι Ευρωπαίοι εταίροι επιθυμούν μια εκλεγμένη κυβέρνηση «ικανή να λειτουργήσει, καθώς οι προκλήσεις είναι αναμφισβήτητα μεγάλες», «το συντομότερο δυνατόν» για την Ελλάδα. Ο Ζάιμπερτ σημείωσε ακόμη ότι η Γερμανία σέβεται απόλυτα την ανάγκη για νέες εκλογές.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν λόγω των εκλογών κινδυνεύει η επόμενη δόση βοήθειας, η οποία πρέπει να καταβληθεί στο τέλος Ιουνίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «αυτή η απόφαση δεν λαμβάνεται στα μέσα Μαΐου».
Εν τω μεταξύ, δυσαρέσκεια για τον υπαινιγμό της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών Μαρίας Φέκτερ ότι η Ελλάδα μπορεί να εκδιωχθεί από την ΕΕ εξαιτίας της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει, εξέφρασε το επιτελείο της Άγκελα Μέρκελ στη Βιέννη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Oesterreich. Η εφημερίδα δεν επικαλείται πηγές, ενώ αναφέρει ότι από το Βερολίνο έγινε σαφές ότι τέτοιου είδους δημόσιες απειλές, δεν συνιστούν «καθόλου σωστή» συμπεριφορά απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους. Πάντως εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε δεν γνωρίζει την ύπαρξη τέτοιου τηλεφωνήματος και υπερασπίστηκε τα σχόλια της Φέκτερ, ενώ υποστήριξε ότι οι δηλώσεις Φέκτερ διαστρεβλώθηκαν από το περιοδικό Der Spiegel.
Πάντως, σήμερα, η κ. Φέκτερ προσπάθησε να απαλύνει τις άσχημες εντυπώσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις της. «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να προκαλούμε κρατικές πτωχεύσεις», δήλωσε σε ομιλία της στην Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής και άφησε να εννοηθεί πως (τουλάχιστον προς το παρόν) η Αυστρία, παρόλες τις αναταράξεις, δεν έχει «ξεγράψει» ακόμη την Ελλάδα.
Απαντώντας στις προηγούμενες τοποθετήσεις των δύο ακροδεξιών κομμάτων της αυστριακής αντιπολίτευσης -Κόμμα των Ελευθέρων και Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας- ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον, ούτως ή άλλως, να σωθεί και έχει ήδη χρεοκοπήσει, η υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως τα προγράμματα αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους έχουν διαμορφωθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε η Ελλάδα να έχει τη δυνατότητα να βρεθεί μέχρι το 2020 σε επίπεδο που να αντιστοιχεί στο 120 ο/ο του ΑΕΠ και αυτό μπορεί, κατά την άποψή της, να επιτευχθεί.
Πρόσθεσε ότι για κάτι τέτοιο είναι όμως αναγκαίο να υπάρξει σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα και το οικονομικό περιβάλλον να κερδίσει την εμπιστοσύνη, ενώ η τήρηση των προγραμμάτων θα συνεχίσει, σε κάθε περίπτωση, να ελέγχεται περαιτέρω.
Μ. Ντράγκι: Δεν προβλέπεται νομικά η έξοδος της Ελλάδας
Δεν υπάρχει πρόβλεψη στην Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έξοδο της Ελλάδας ή όποιας άλλης χώρας από το ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Πιεζόμενος από δημοσιογράφους να σχολιάσει την φιλολογία γύρω από την πιθανή αποχώρηση της χώρας μας από την Ευρωζώνη, ο κ. Ντράγκι δήλωσε πως προτιμά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
Τσ. Νταλάρα: «Tεράστιο» το κόστος από έξοδο της Ελλάδας
Ο αντίκτυπος από μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν τεράστιος για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, είπε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF).
«Οι πιέσεις στην Ισπανία, την Πορτογαλία ακόμα και στην Ιταλία και πιθανόν στην Ιρλανδία θα ήταν τεράστιες», είπε ο Τσαρλς Νταλάρα σε ομιλία του, προσθέτοντας ότι μια έξοδος της Ελλάδας είναι δυνατή, αλλά όχι πιθανή ή αναπόφευκτη, όπως αναφέρει το Reuters. «Δεν θέλω καν να εκτιμήσω το κόστος που θα έχει στην Ευρώπη η προσπάθεια σταθεροποίησης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδα, αλλά θα ήταν πολύ μεγάλο», τόνισε ακόμη.
Υπεράσπιση του ευρώ ζητά ο Ραχόι
Κάλεσμα στην ΕΕ να απευθύνει ένα «σαφές και ισχυρό μήνυμα» για την υπεράσπιση του ευρώ απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, την ώρα που τα σπρεντς των ισπανικών ομολόγων έφθασαν σε νέο ύψος ρεκόρ.
«Η κατάσταση της Ισπανίας είναι σύνθετη εξαιτίας του υψηλού κόστους δανεισμού της, ωστόσο η κυβέρνηση λαμβάνει τα ενδεδειγμένα μέτρα», τόνισε ο Ραχόι και πρόσθεσε πως «κατά συνέπεια η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στείλει ένα μήνυμα για την υπεράσπιση του ευρώ και για την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους όλων των χωρών της ευρωζώνης».
Η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ισπανικού και του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου ανήλθε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα σήμερα, υπερβαίνοντας τις 500 μονάδες βάσης, εν μέσω ανησυχιών για μετάδοση της ελληνικής κρίσης και σε άλλες ευάλωτες οικονομίες της ευρωζώνης.
Επιπλέον, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι τόνισε ότι τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν «τεράστιο λάθος».
Bloomberg: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα γκρέμιζε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα
Με ένα άρθρο τιτλοφορούμενο «Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, η καταστροφή της θα είναι άνευ σημασίας», το Bloomberg υποστηρίζει ότι η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ είναι «σοβαρό λάθος» και ένα βήμα καταστροφικό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τους υπόλοιπους της νομισματικής ένωσης, επισημαίνοντας ότι μια κατάρρευση της ευρωζώνης θα άνοιγε τον δρόμο για γκρέμισμα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όσο και αν αυτό το ενδεχόμενο ήταν μέχρι πρότινος «αδιανόητο».
«Η απειλή για την Ευρώπη δεν ήταν ποτέ η Ελλάδα, αλλά η κακή διαχείριση της Ελλάδας από την Ευρώπη. Το μεγάλο πρόβλημα που γίνεται ολοένα μεγαλύτερο είναι (το αποτέλεσμα) της αποτυχίας να αντιμετωπιστεί το μικρό πρόβλημα» τονίζεται στο άρθρο.
Άλλωστε, ο πραγματικός κίνδυνος σύμφωνα με το Bloomberg είναι αυτός της μετάδοσης της κρίσης. Γιατί αν η Ελλάδα εν τέλει φύγει από το ευρώ, τότε θα ακολουθήσουν αναπόφευκτα ερωτήσεις όπως: Γιατί όχι και η Πορτογαλία; Γιατί όχι και η Ισπανία; Γιατί όχι και η Ιταλία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου