Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ πλανιέται στην Ευρώπη


 Γιώργος Δελαστίκ

Πανικό έχει προκαλέσει στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες το απλό ενδεχόμενο να αναδειχθεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις νέες βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου. Είναι πιθανότατα η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που ολόκληρη η Ευρώπη ασχολείται με το εάν θα αυξήσει ή όχι τη δύναμή του ένα κόμμα που πήρε μόλις… 16,78% στις εκλογές που έγιναν πριν από είκοσι ημέρες! Μέχρι και στη Σύνοδο του G-8, των οχτώ ισχυρότερων κρατών του κόσμου από οικονομική σκοπιά, κυριάρχησε το θέμα της Ελλάδας!



Δεν είναι, φυσικά, αυτός καθαυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που φοβούνται οι Γερμανοί και οι άλλοι της EE ή οι Αμερικανοί. Μέσα στη θύελλα, όμως, της παγκόσμιας και πρωτίστως ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης θέλουν πάση θυσία να αποτρέψουν την εκλογική νίκη ενός μετριοπαθέστατου αριστερού κόμματος και το σχηματισμό κυβέρνησης με κορμό την Αριστερά. Κάτι τέτοιο θα αναβίωνε απροσδόκητα την ελκυστικότητα των αριστερών ιδεών, τις οποίες ΗΠΑ και EE θεωρούν ότι ενταφίασαν οριστικά και αμετάκλητα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και του «υπαρκτού σοσιαλισμού» στην Ευρώπη πριν από είκοσι και πλέον χρόνια.

Ο αδύναμος κρίκος

Η βιαιότατη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνωβν μέσω των επαχθέστατων Μνημονίων που επιβλήθηκαν από τους Γερμανούς, την EE και το ΔΝΤ στην Ελλάδα και οδήγησαν στην πλήρη κατάρρευση των δύο μνημονιακών κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την ισχυρή εκλογική δυναμική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, κατέστησαν την Ελλάδα χώρα που αυτή την εποχή βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Αυτή τη στιγμή διαγράφεται ως απολύτως εφικτή η εκλογική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού με αντιμνημονιακή αφετηρία, χωρίς, φυσικά, να είναι βέβαιη μια τέτοια εξέλιξη. Και μόνο, όμως, η αδυναμία αποκλεισμού ενός τέτοιου ενδεχόμενου προκαλεί ταραχή και εκνευρισμό στη Γερμανία, παράνοια στο ελληνικό κατεστημένο και ιδιοτελείς ελπίδες στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Αποδεικνύεται εμπράκτως ότι η πολιτική του Μνημονίου κατέστησε την Ελλάδα αδύναμο κρίκο του συστήματος, με αποτέλεσμα όλοι τώρα να τρέχουν να ελέγξουν την κατάσταση και να οδηγήσουν τις εξελίξεις σε κατεύθυνση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Το Δ’ Ράιχ διατάζει

Εκείνοι που έχασαν εντελώς την ψυχραιμία τους είναι οι Γερμανοί. Χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο που επέτρεψαν να γίνουν οι εκλογές της 6 Μαϊου, πειθόμενοι στις ανοησίες που τους έλεγαν οι Σαμαράς και Βενιζέλος ότι θα ξεπερνούσαν δήθεν το 50% των ψήφων και τις 200 έδρες, σχηματίζοντας ισχυρή μνημονιακή κυβέρνηση.

Οργισμένοι εναντίον των υποτελών τους πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και θεωρώντας τους παντελώς ανίκανους όχι να πείσουν, αλλά ούτε καν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες ψηφοφόρους ώστε να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο, οι Γερμανοί ανέλαβαν οι… ίδιοι να μας φοβίσουν!

Η Μέρκελ έστειλε την Παρασκευή στην Αθήνα το Γερμανό σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλ ο οποίος έχει εκλεγεί πρόεδρος και με τις ψήφους της Ευρωδεξιάς. Αποστολή του Σουλ ήταν αφενός να πει στον Πρόεδρο της δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τη «σκέψη» να κάνει η Ελλάδα στις 17 Ιουνίου μαζί με εκλογές κι ένα… δημοψήφισμα για το ευρώ και αφετέρου να απειλήσει ο Σουλτς τους έλληνες πολιτικούς αρχηγούς και τον ελληνικό λαό ότι αν η νέα ελληνική κυβέρνηση δε τηρήσει τους όρους του Μνημονίου που έχει υπογράψει οι Βενιζέλος και Σαμαράς μέσω της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου τότε η EE θα κόψει τα λεφτά του δανείου.

Την ώρα που ο Κάρολος Παπούλιας συναντιόταν με τον Μάρτιν Σουλτς, πήρε τηλέφωνο  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ίδια η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, απαιτώντας να γίνει δημοψήφισμα αδιαφορώντας προκλητικά για το γεγονός ότι αυτό είναι αδύνατον βάσει του ελληνικού Συντάγματος να προκηρυχθεί αυτό από υπηρεσιακή κυβέρνηση και, μάλιστα, με διαλυμένη τη Βουλή.

Προτεκτοράτον η Ελλάς

Τη Μέρκελ, φυσικά, δεν την ενδιέφερε να γίνει δημοψήφισμα. Αλλωστε η Γερμανίδα καγκελάριος είχε γίνει έξαλλη με το θλιβερό Γιωργάκη Παπανδρέου, όταν αυτός είχε τολμήσει στις 3 Νοεμβρίου να ψελλίσει κάτι για δημοψήφισμα στη συνάντηση που είχε μαζί της στις Κάννες. Ούτε δύο εβδομάδες δεν επιβίωσε ως πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη «σκέψη» του για δημοψήφισμα! Τον καρατόμησαν εν ψυχρώ και τον αντικατέστησαν με τον Λουκά Πα-παδήμο…

Με την ωμή παρέμβασή της και την απαίτηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, η Μέρκελ ήθελε να κάνει πασίγνωστο σε όλη την Ευρώπη ότι η Γερμανία θεωρεί πλέον τις άλλες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης και της EE… προτεκτοράτα και όχι ισότιμους τυπικά- εταίρους του Βερολίνου.

Νόμιζε επιπλέον η Μέρκελ ότι οι Έλληνες θα παρέλυαν από τρόμο εξαιτίας της γερμανικής παρέμβασης. Μόνο όταν είδαν ακόμη και τους πιο εξευτελισμένους γερμανόδουλους ηγέτες των μνημονιακών κομμάτων να βγαίνουν και να καταδικάζουν την ανάμειξη της καγκελαρίας ως απαράδεκτη συναισθάνθηκαν στο Βερολίνο ότι η στάση τους είχε προκαλέσει την οργή και όχι το φόβο του ελληνικού λαού.
Ξεφτιλίστηκαν οι Γερμαναράδες όταν υποχρεώθηκαν να πάρουν πίσω την αλαζονική απαίτηση της Μέρκελ και να ισχυριστεί ψευδώς ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας ότι δήθεν η Μέρκελ δεν ζήτησε δημοψήφισμα, βάζοντας την ουρά στα σκέλια.

«Ζίγδης» ο Βενιζέλος!

«Μπουρλότο» έβαλαν τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου και στο εσωτερικό στρατόπεδο των μνημονιακών κομμάτων.

Στο ΠΑΣΟΚ, μετά τον εκλογικό όλεθρο που υπέστη πέφτοντας από το 43,92% στο… 13,18%, κηρύχτηκε «βενιζελική δικτατορία»! Για να αποφύγει την άμεση ανατροπή του από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας του αισχίστου εκλογικού αποτελέσματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος… κατάργησε αυθαιρέτως όλα τα όργανα του κόμματος και απέμεινε μόνο ο πρόεδρος!

Το πιο εκπληκτικό, όμως, είναι ότι κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν αντέδρασε στη μετατροπή του σε «προεδρικό» κόμμα, ενώ τα συνήθως λαλίστατα ΜΜΕ δεν αναφέρονται καθόλου στο θέμα αυτό, συγκαλύπτοντας το ανώμαλο δικτατορικό καθεστώς που εγκαθίδρυσε στο κόμμα του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πάντως, με τη συμπεριφορά του θύμισε στους παλιότερους το συμπαθή αλλά φαιδρό από ένα σημείο κι έπειτα πολιτικό της Ένωσης Κέντρου Ιωάννη Ζίγδη, το «νεκροθάφτη» του κόμματος του. Παρέλαβε την ΕΔΗΚ με ποσοστό 11,95%, μετά την ήττα της στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1977, και τη διέλυσε, επιτυγχάνοντας στις επόμενες εκλογές του 1981 ποσοστό… 0,4%!

«Επαίτης» ο Σαμαράς

Πρωθυπουργός ή… αποκεφαλισμένος πολιτικά θα βρεθεί ο πρόεδρος της Ν Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, το βράδυ της 17ης Ιουνίου! Η τύχη τον βοηθά προκλητικά. Βάσει του πανάθλιου αποτελέσματος της ΝΔ στις 6 Μαίου, ο Αντώνης Σαμαράς θα είχε ήδη απομακρυνθεί από την ηγεσία του κόμματος, αν δεν προκηρύσσονταν νέες εκλογές.

Με δεδομένη την ουσιαστική διάλυση του ΠΑΣΟΚ, ο αποτυχημένος αρχηγός της ΝΔ μπορεί ξαφνικά να γίνει… πρωθυπουργός! Το εγχώριο κατεστημένο και οι ξένοι επικυρίαρχοι δεν έχουν άλλο μνημονιακό κόμμα να στηρίξουν παρά μόνο τη ΝΔ. Θα προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια να την βγάλουν πρώτο κόμμα, ώστε να αποτρέψουν το σχηματισμό κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν το καταφέρουν, ο Αντώνης Σαμο θα γίνει πρωθυπουργός. Αν αποτύχουν και έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαμαρά θα εξαναγκαστεί σε παραίτηση αμέσως. Ή ουράνια ή στην κόλαση!

Έχοντας επίγνωση του διακυβεύματος ο αρχηγός της ΝΔ έχει απεμπολήσει τα πάντα, παραμερίζοντας κάθε ίχνος ιδεολογικής, πολιτικής ή προσωπικής αξιοπρέπειας. Ικετεύει την Ντόρα Μπακογιάνν γυρίσει στη ΝΔ, δίνοντάς της γη και ύδωρ. Υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες οποιοδήποτε καιροσκόπο ακροδεξιό βουλευτή του ΛΑΟΣ είναι πρόθυμος να αποστατήσει προς τη ΝΔ. Προσπαθεί να αναβιώσει εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς για να καλύψει τη μετατροπή του σε μνημονιακό όργανο των Γέρμανών.  Κάνει τεράστια ζημιά, αλλά ελπίζει να ανταμειφθεί με την πρωθυπουργία για τη δράση του αυτή. Ίδωμεν…

Πηγή:  -»Επίκαιρα»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου