Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους από τις δεσμευτικές επιστολές που έβαλαν στο μνημόνιο και στο τάφο της χώρας, κάλεσε τους Σαμαρά και Βενιζέλο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το μεσημέρι έλαβε διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Όπως είπε η απόφαση του λαού, καθιστά το μνημόνιο άκυρο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, δε θα βάλει από το παράθυρο αυτούς που ο λαός έδιωξε από την πόρτα.
Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Φώτη Κουβέλη. Το απόγευμα θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων (5.30 μ.μ.) και τη Λούκα Κατσέλη (7 μ.μ.). Ο Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ λένε ΝΑΙ σε συγκυβέρνηση.
Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αλέκα Παπαρήγα η οποία του κλεισε κατάμουτρα την πόρτα και άρχισε πάλι τις γονυκλισίες στον Στάλιν.
Αύριο θα συναντηθεί στις 5 το απόγευμα με Βενιζέλο και εκπροσώπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τους Σαμαρά και Πάνο Καμμένο.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «οι πολίτες καταψήφισαν σε συντριπτικό ποσοστό τη βάρβαρη πολιτική του μνημονίου, έδωσαν τέλος στα σχέδια 77 νέων μέτρων από Ιούνιο, απολύσεις στο δημόσιο και πρόσθετα μέτρα 11 δισ. Παρόλα αυτά, κάποιοι επιμένουν να ερμηνεύουν όπως βολεύει το εκλογικό αποτέλεσμα. Μιλούν για ψήφο οργής, αλλά κάνουν λάθος. Πρόκειται για ώριμη, συνειδητή επιλογή».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι είναι «σημαντική νίκη για την κοινωνία μας» το γεγονός ότι «τα κόμματα του μνημονίου δεν έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή για να ψηφίσουν μέτρα λαίλαπας». Μάλιστα τόνισε ότι «η λαϊκή ετυμηγορία καθιστά άκυρο το μνημόνιο και άκυρες τις εγγυητικές επιστολές που έστειλαν οι Βενιζέλος και Σαμαράς στην ΕΕ και το ΔΝΤ», λέγοντας ότι «πρώτη εναλλακτική επιλογή είναι μία αριστερή κυβέρνηση που θα δώσει τέλος στις συμβάσεις υποτέλειας».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «τους ξεκαθαρίζουμε ότι όσα επικοινωνιακά κόλπα και αν σκαρφιστούν δε θα επαναφέρουμε από το παράθυρο αυτό που έδιωξε την Κυριακή ο λαός από την πόρτα», λέγοντας ότι «αυτό δε θα είναι κυβέρνηση εθνικής σωτήριας αλλά σωτήριας του μνημονίου». Προσέθεσε ότι αν οι Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει «τους καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να έχουν στείλει επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που είχαν στείλει για πίστη εφαρμογή του μνημονίου. Αν δεν το πράξουν τους καλώ να σταματήσουν να κοροϊδεύουν το λαό».

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πέντε άξονες για κυβέρνηση συνεργασίας.

1. Ανάγκη άμεσης ακύρωσης εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικά τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

2. Την ακύρωση των νόμων που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα(ποια ακύρωση των νόμων, την επαναφορά του εργατικού δικαίου, έπρεπε να πει)

3. Την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

4. Δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα.

5 Δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού έλεγχου για να διερευνηθεί το δημόσιο χρέος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου