Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση στο ΑΠΘ: «Εναλλακτικές πολιτικές διαχείρισης της κρίσης»



Tη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012, 18:00 μμ., στο Κτίριο του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Αμφιθέατρο Ι, ισόγειο), η Πανεπιστημιακή Πρωτοβουλία για την Εναλλακτική Πολιτική Διέξοδο οργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Εναλλακτικές πολιτικές διαχείρισης της κρίσης»  
Ομιλητές θα είναι οι: Γιάννης Θεοδοσίου, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Aberdeen, Λευτέρης Τσουλφίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Jonathan Sugarman, οικονομικός σχολιαστής και τέως Risk Manager της UniCredit Bank Ιρλανδίας και Λεωνίδας Βατικιώτης, οικονομολόγος και  δημοσιογράφος.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση της πρωτοβουλίας θα συζητηθούν εναλλακτικές πολιτικές διαχείρισης σεναρίων εξέλιξης της κρίσης, σε ένα πλαίσιο στρογγυλού τραπεζιού. Η συζήτηση θα δομηθεί πάνω σε τέσσερις ενότητες: εργασιακά, παραγωγικό μοντέλο, τραπεζικός τομέας, νομισματική πολιτική. Η Πανεπιστημιακή Πρωτοβουλία για την Εναλλακτική Πολιτική Διέξοδο"αποσκοπεί στην ενεργοποίηση της ακαδημαϊκής κοινότητας και στη συγκρότηση δικτύων που να προσφέρουν επαρκώς επεξεργασμένο, ριζοσπαστικό και επίκαιρο εναλλακτικό λόγο απέναντι στα αδιέξοδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που προωθείται σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Οι συντελεστές της Πρωτοβουλίας φιλοδοξούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη μιας συνέχειας δράσεων, ώστε να συγκροτηθεί ένας ουσιαστικός αντίλογος στην ατζέντα που επιβάλλει ο κυρίαρχος λόγος, με ενεργοποίηση δυνάμεων της ακαδημαϊκής κοινότητας όλης της χώρας αλλά και διεθνώς. Ένα παράδειγμα δίνει το αντίστοιχο δίκτυο που λειτούργησε στη Βρετανία ενάντια στην πολιτική της Μάργκαρετ Θάτσερ.
Στην πρώτη εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρωτοβουλίας και θα απευθυνθεί πρόσκληση συμμετοχής, προκειμένου να συγκροτηθεί ένας οργανωτικός πυρήνας της πρωτοβουλίας, με τη φιλοδοξία αυτός ο πυρήνας να διευρύνεται συνεχώς.

REDNotebook
17 Νεμβρίου 2012 - 6:19 pm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου