Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η ΤΡΑΤΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΕΛΟΥ…


Toυ Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Το Eurogroup έδωσε επιτέλους στην Ελλάδα τη δόση –σε τέσσερις δόσεις αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. Φόρτωσε στον επιμελή Στουρνάρα και κάποια ακόμα καθήκοντα πριν την εκταμίευση της πρώτης δόσης, όπως να έχει ολοκληρωθεί η επαναγορά ομολόγων, για να μειωθεί υποτίθεται κάπως το χρέος. Φόρτωσε και στον Σαμαρά μερικά προαπαιτούμενα, όπως να ψηφιστεί το νέο φορολογικό, που όπως όλα δείχνουν θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη μας –άλλο τι θα βρει. Τακτοποίησε και τον ειδικό λογαριασμό, από τον οποίο τα λεφτά μας θα πηγαίνουν κατευθείαν στις τσέπες των δανειστών. Θεσμοποίησε και την αστυνομία των δανειστών που θα μας επιτηρεί.
Όλα καλά κι όλα ωραία λοιπόν. Αν και η υπόθεση θυμίζει την τράτα μας την κουρελού τη χιλιομπαλωμένη. Κάτι αλχημείες παραλογιστικού τύπου με το 120% του ΑΕΠ που γίνεται 124% και παλαιοημερολογίτικου τύπου με το 2020 που γίνεται 2022. Κάτι μαγικά με τα επιτόκια και τη μείωση των κερδών της ΕΚΤ και των εταίρων από τα δάνεια –για κοίτα που έχουν κέρδη οι αθεόφοβοι από το χάλι μας! Οι απαραίτητες ζόρικες δηλώσεις του Κεδίκογλου, για τα αντεθνικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ που απέτυχαν. Και το τελικό συμπέρασμα όλων τους: Αν δεν μας μαστίγωναν αυτοί εγκαίρως θα μας παλούκωνε τώρα η Ευρώπη.
Βρήκε κι ο Σαμαράς άλλη μια ευκαιρία να μιλήσει για καινούργια μέρα που ξημερώνει για όλους μας. Ξεχνώντας ότι η σχετική χαζομάρα έχει ανακοινωθεί δέκα φορές από την έναρξη της εποχής των μνημονίων –και παραμένει χαζομάρα. Ξεχνώντας επίσης ότι κάθε μέρα από δω και στο εξής θα τον βγάζει ψεύτη. Θα κάνουμε πρωτοχρονιά με κομμένες συντάξεις, κομμένα επιδόματα, κομμένους μισθούς, κομμένη θέρμανση, κομμένο ρεύμα, κομμένες ελπίδες. Θα μαθαίνουμε κάθε μέρα πώς μπορεί να ζήσει μια οικογένεια με εισόδημα ανάμεσα στα 500 ευρώ και στο μηδέν. Θα βρίσκουν κάθε μέρα εκατομμύρια άνεργοι τον τοίχο μπροστά τους. Θα χωνόμαστε βαθύτερα στη φτώχεια.
Το αιματηρό αντίτιμο που φορτώνουν σε μας δια βίου για να πάρουν ανάσα εκείνοι για μερικούς μήνες, είναι μπροστά μας. Κεδικογλουγλουκίζουν βέβαια τώρα για μεγάλη νίκη. Κηρύσσουν βιώσιμο το χρέος και επικηρύσσουν την κοινωνία. Και δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι ετοιμάζουν μια καινούργια μέρα που δεν θα τους αρέσει καθόλου...
*Δημοσιεύθηκε στην «ΑΥΓΗ» την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου