Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.: ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ


Του ΓΙΑΝΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ

Οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές, που στήριξαν φανατικά το Μνημόνιο και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, καλλιεργούν ταυτόχρονα το ραγιαδισμό στον ελληνικό λαό. Λένε συνέχεια: «Εμείς οι Έλληνες φταίμε, κάνουμε βαριά λάθη. Τι θα γινόμασταν χωρίς τη ΕΕ και το ευρώ; Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, είναι εταίροι και θέλουν το καλό μας!».
Το Κόμμα του Μνημονίου και της θατσερικής κατρακύλας προσπαθεί να υποτάξει τις λαϊκές μάζες ώστε να δεχτούν τη μείωση κατά 30% - 40% του βιοτικού τους επιπέδου και μια εφιαλτική ανεργία στο 30% το 2013 με το επιχείρημα ότι «έξω από το ευρώ και την ΕΕ θα ήμασταν στην κόλαση…».
Όμως, η σημερινή Ελλάδα της κατάπτωσης του ΑΕΠ κατά 25%, η Ελλάδα του 1.300.000 ανέργων είναι μια Ελλάδα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ευρώ! Οι προπαγανδιστές της μεγαλοαστικής τάξης, όμως, παραλογίζονται και λένε με θρασύτητα: «Όχι, αυτή είναι η… σοβιετική Ελλάδα!». (Προφανώς γι’ αυτό στις εκλογές του Ιούνη 2012, στην Εκάλη η «σοβιετική» ΝΔ του Σαμαρά πήρε το 70% των ψήφων και ο ΣΥΡΙΖΑ το 6%!)
Η Αριστερά έχει συμφέρον να βροντοφωνάξει την αλήθεια: Η Ελλάδα είναι 32 χρόνια μέλος της ΕΟΚ - ΕΕ και έχει 11 χρόνια επίσημο νόμισμα το ευρώ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (βλ. π.χ. ένθετο της «Καθημερινής», Κυριακή 29 Μαΐου 2011, «Ελλάδα - Ε.Ε.» για τα χρόνια 1981-2010) ο μέσος όρος αύξησης του ΑΕΠ της Ελλάδας στα 32 «ευρωπαϊκά» χρόνια (1/1/1981 – 31/12/2012) είναι μόλις 1,5% ετησίως!
Την ίδια εποχή τα συνολικά χρέη της Ελλάδας από 62% του ΑΕΠ το 1980 (27% δημόσιο χρέος και 35% ιδιωτικό) ανέβηκαν στο 280% του ΑΕΠ το 2012 (160% δημόσιο χρέος και 120% ιδιωτικό).
 Για ποια «ευρωπαϊκή ανάπτυξη» της Ελλάδας μιλούν λοιπόν ο Θ. Πάγκαλος, ο Α. Γεωργιάδης, και ο ίδιος ο Α. Σαμαράς; Ειδικά ο Σαμαράς, μιλώντας στη Βουλή, απευθύνεται στην Αριστερά με ένα αλαζονικό «αφ’ υψηλού» ύφος για να κοροϊδέψει τον κόσμο. Αλήθεια, γιατί δεν μας λέει ο ευρωπαϊστής Σαμαράς πως η Ενωμένη Γερμανία των Κολ, Σρέντερ και Μέρκελ αύξησε στα 22 χρόνια (1990 – 2012) το ΑΕΠ περίπου 35% - 40%, ενώ η «κρατικίστικη» ΛΔ Κίνας στα ίδια 22 χρόνια (με μέσο ετήσιο ρυθμό 9,3%) ανέβασε το ΑΕΠ 670%, δηλαδή 17 φορές περισσότερο!
Φυσικά, οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν καν τα επίσημα στοιχεία του αστικού καθεστώτος. Συνήθως, οι «ευρωπαϊστές» - νεοφιλελεύθεροι δημοσιογράφοι προβάλλουν μια ψεύτικη εικόνα πολύ πιο δεξιά από τα ίδια τα επίσημα καπιταλιστικά στοιχεία! Και αυτή η ψευδής προπαγάνδα κυριαρχεί στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Η απόφαση του Καραμανλή και της ΝΔ να εντάξει την Ελλάδα στην ΕΟΚ ήταν μια ολέθρια - ταξική επιλογή που έβλαψε πολύ την Ελλάδα και κυρίως την παραγωγική της προοπτική.
Είχε δίκαιο τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου που έλεγε (Μάης 1979 ) ότι με την ένταξη στην ΕΟΚ θα βαθύνει πολύ η οικονομικο-πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας από τα μεγάλα κέντρα τη Δύσης (Εγκυκλοπαίδεια «Δομή», έκδοση 2003, Τόμος Ελλάδα, σελ. 355).
Να σημειώσουμε ότι η βιομηχανική παραγωγη αυξήθηκε γύρω στο 20% αυτά τα 32 χρόνια, ενώ το χρέος της Ελλάδας (δημόσιο και ιδιωτικό) αυξήθηκε σε σταθερές τιμές σχεδόν 500%, δηλαδή 25 φορές περισσότερο από τη βιομηχανία!
Σήμερα, τα συνολικά χρέη της Ελλάδας είναι 600 δισ. ευρώ, δηλαδή η αξία 4.000.000 σπιτιών αξίας 150.000 ευρώ
Η Ελλάδα για να σωθεί και να προκόψει χρειάζεται Ανεξαρτησία και πορεία προς τον Σοσιαλισμό.
Όμως η ΕΕ, όπου κυριαρχεί ο γερμανικός ιμπεριαλισμός και γενικά οι μεγαλοαστοί της Βόρειας Ευρώπης, δεν πρόκειται να στηρίξει τον δρόμο της Ανεξαρτησίας και του Σοσιαλισμού. Ο σοσιαλισμός φυσικά χρειάζεται σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, αλλά ειδικά στο Νότο (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, ως ένα βαθμό Ιταλία) υπάρχει και ζήτημα εξάρτησης που φέρνει πρόσθετα εμπόδια.
Η ελληνική μεγαλοαστική τάξη θέλει την ΕΕ και το ευρώ, όχι μόνον για να αυξήσει τα κέρδη της σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, εφαρμόζοντας νεοφιλελεύθερη πολιτική, αλλά και για να στραφεί ενάντια στην Αριστερά, σε περίπτωση που κινηθεί προς σοσιαλιστικές λύσεις. Οι πλουτοκράτες και οι πολιτικοί τους εκφραστές έχουν σαν «αποκούμπι» τις Βρυξέλες και το Βερολίνο και μερικές φορές σπρώχνουν τους γραφειοκράτες των Βρυξελών να πάρουν πιο σκληρά μέτρα «για να συνετίσουν τους τεμπέληδες Έλληνες»!
Άλλωστε και στην διάρκεια της γερμανικής κατοχής το ίδιο γινόταν: Γερμανόδουλοι και ταγματασφαλίτες υπηρετούσαν τους χιτλερικούς, μερικές φορές όμως εκλιπαρούσαν τους κατακτητές να πάρουν πιο σκληρά μέτρα για να τιμωρήσουν τον «αδιόρθωτο» ανυπότακτο ελληνικό λαό!
Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου