Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Υπέγραψαν την οικονομική γενοκτονία των Ελλήνων


Εχθροί της πατρίδος και του λαού όσοι ψήφισαν το Μνημόνιο 3 -  «Βράζει» η κοινωνία που αγωνιά για το μέλλον

Με 153 ψήφους «υπέρ» έναντι 128 «κατά» και 18 «παρών», υπερψηφίστηκαν τα μέτρα οικονομικής γενοκτονίας των Ελλήνων. 
Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν με την ψήφο τους την πληβοποίηση του ελληνικού λαού.
Η κυβέρνηση Σαμαρά με τον εντολοδόχο τραπεζίτη υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, έβαλε το δικό της λιθαράκι στην καταστροφή ενός ολόκληρου Έθνους, θυσιάζοντας στο βωμό της τρόικας χιλιάδες ζωές Ελλήνων.
Η 8η Νοεμβρίου είναι μια διαφορετική μέρα για την Ελλάδα. Η πραγματικότητα που μας επιφυλάσσει το Μνημόνιο 3 δεν μοιάζει με εφιαλτικό σενάριο. Είναι εφιάλτης.
Η «Μεγάλη Τετάρτη» για την Ελλάδα θα μείνει στην ιστορία, όπως και οι βουλευτές που είπαν «ναι» στο κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο και συνέβαλαν με την ψήφο τους στην καταδίκη και υποδούλωση της χώρας στους δανειστές.
Οι λέξεις ενδεχομένως να ακούγονται «βαριές» και υπερβολικές. Όταν όμως το μεγάλο ερώτημα που ακούγεται από το στόμα των Ελλήνων είναι «πως θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας», τότε το μόνο που μπορείς να πεις για τους βουλευτές που υπερψήφισαν τα μέτρα είναι «προδότες» και δωσίλογοι».
Εχθροί της Πατρίδος και του λαού, που μέσα σε λίγους μήνες θα δει την ζωή του να αλλάζει δραματικά και το επίπεδο ζωής του να φτάνει στα επίπεδα χωρών του τρίτου κόσμου.
Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Τα μέτρα πέρασαν από το ελληνικό κοινοβούλιο έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση που διήρκεσε πάνω από 14 ώρες και διακόπηκε δυο φορές λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αντισυνταγματικότητας ή μη του πολυνομοσχεδίου, ζήτημα που ήγειρε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και λόγω της έντασης που επικράτησε στους διαδρόμους από την μίνι «εξέγερση» που επεφύλαξαν οι υπάλληλοι της Βουλής λόγω τροποποίησης της τελευταίας στιγμής που επέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, κάτι που κινδύνευσε να τινάξει στον «αέρα» την κρίσιμη διαδικασία.
Η τρικομματική κυβέρνηση πήρε μια πύρρειο νίκη, καθώς υπολόγιζε ότι οι διαρροές θα ήταν λιγότερες (ανέμενε έως και 157 "ναι"), ενώ πλέον η κοινοβουλευτική της δύναμη απομειώθηκε κατά 7 βουλευτές μετά τις διαγραφές στις οποίες προχώρησαν Βενιζέλος και Σαμαράς.
Συγκεκριμένα, εκτός ΠΑΣΟΚ τέθηκαν οι: Μ. Μπόλαρης, Α. Γκερέκου, Μ. Κασσής, Γ. Κουτσούκος, Θ. Παραστατίδης και Κ. Σκανδαλίδης. Εκτός της ΚΟ της ΝΔ ετέθη ο Κ. Κασαπίδης.
Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ τήρησε τη γραμμή της για "παρών", πλην δύο βουλευτών της (Βουδούρης, Μουτσινάς) που καταψήφισαν το άρθρο. Ο Φ. Κουβέλης δεν απομάκρυνε από τη ΔΗΜΑΡ τους δύο βουλευτές που ψήφισαν εκτός γραμμής.


Πιο αδύναμη η κυβέρνηση Σαμαρά με τα 153 «ναι»

Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού δρομολογούνται ο ανασχηματισμός και το πλαίσιο της συνεργασίας Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ - Γκρίνιες από Βενιζέλο και Κουβέλη σε Σαμαρά για τον αιφνιδιασμό με την τροπολογία για τους υπαλλήλους στη Βουλή

Πιο αδύναμη και πιο ευάλωτη βγαίνει η τρικομματική κυβέρνηση από την «κρίσιμη μάχη» όπως χαρακτηρίσθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας και η ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα που συνοδεύουν την εφαρμογή του Μνημονίου 3. Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς είχε θέσει ως στόχο τις 155 θετικές ψήφους αλλά τελικώς δύο πρόσωπα άλλαξαν τα δεδομένα την τελευταία στιγμή.
Το πρώτο πρόσωπο προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία είναι ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος ψήφισε την τελευταία στιγμή «παρών» με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον εκνευρισμό πολλών στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.
Το δεύτερο πρόσωπο είναι εκείνο της βουλευτού Κερκύρας του ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελας Γκερέκου, η οποία ζήτησε να συναντηθεί το πρωί της Τετάρτης με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για να εκφράσει τις αντιρρήσεις της περί του πολυνομοσχεδίου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήλπιζε ότι η κ. Γκερέκου δεν θα ψήφιζε «παρόν» γι’ αυτό και είχε αναφέρει στον κ. Σαμαρά ότι ανέμενε πέντε διαρροές από το κόμμα του. Τελικά προστέθηκε κι αυτή της βουλευτού Κερκύρας, γεγονός το οποίο εκνεύρισε τον κ. Βενιζέλο.
Έτσι το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου διαμορφώθηκε σε 153 «ναι», 128 «όχι» και 18 «παρών», επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις που διατυπώνουν πολιτικοί παρατηρητές που εκτιμούν ότι στο τέλος της θητείας της αυτή η Βουλή θα έχει τους περισσότερους ανεξάρτητους βουλευτές στην νεώτερη Ιστορία του Έθνους.
Τα νέα δεδομένα
Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε συγκρατημένος αποχωρώντας από τη Βουλή δηλώνοντας ότι το επόμενο βήμα είναι ο προϋπολογισμός, ο οποίος πρέπει να ψηφιστεί έως την Κυριακή ενώ από τη Δευτέρα θα πρέπει να αλλάξουν όλα. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας έδωσε το στίγμα της κατάστασης. «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» δήλωσε λακωνικά.
Τα δύσκολα δεν αφορούν μόνο στον τρόπο εφαρμογής των μέτρων αλλά και στις κοινωνικές αντιδράσεις που δρομολογεί ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να μελετήσει πολύ καλά τις κινήσεις του και τις αλλαγές που θα κάνει στο κυβερνητικό σχήμα με τον ανασχηματισμό που ετοιμάζει.
Προηγουμένως όμως πρέπει να κάνει ειλικρινείς συνεννοήσεις τόσο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και με τον πρόεδρο της «Δημοκρατικής Αριστεράς» κ. Φώτη Κουβέλη για το πλαίσιο υπό το οποίο θα συνεχίσει το έργο της η παρούσα κυβέρνηση.
Το τελευταίο διάστημα έχουν διαπιστωθεί σοβαρά προβλήματα και αγκυλώσεις που δεν ξεπερνιούνται εύκολα ή αναμοχλεύονται με την πρώτη ευκαιρία. Ενδεικτικό είναι το αλαλούμ που επικράτησε όταν ο κ. Στουρνάρας κατέθεσε την τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής.
Εκείνη την ώρα ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τηλεφωνικώς τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη, αιφνιδιάζοντάς τους. Οι δύο πολιτικοί εταίροι όχι μόνο δεν μπορούσαν να αντιδράσουν αλλά -σύμφωνα με πληροφορίες- παρακάλεσαν τον πρωθυπουργό να μην αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες που πλήττουν το κύρος της κυβέρνησης.
Κύκλοι της ΔΗΜΑΡ επισημαίνουν μάλιστα ότι πλέον αποτελεί μονόδρομο η επανεκτίμηση της συνεργασίας που έχουν τα τρία κόμματα, κάτι το οποίο επισήμανε ο βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Οδυσσέας Βουδούρης στους δημοσιογράφους καθώς έφευγε από τη Βουλή απόψε. Ειδικά για τον ανασχηματισμό, κυβερνητική πηγή σχολίαζε στο “Newbomb.gr” δεν πρόκειται να γίνει πριν από το ευρωπαϊκό συμβούλιο στις 12 Νοεμβρίου.

Αυτοί είναι οι 153 που είπαν το ΝΑΙ... σε όλα!

Υπερψηφίστηκε οριακά τελικά το πολυνομοσχέδιο κόλαφος της συγκυβέρνησης με 153 ψήφους από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όσοι δεν υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο και όσοι απείχαν της διαδικασίας (6 του ΠΑΣΟΚ και 1 της ΝΔ) τέθηκαν με αποφάσεις των Αρχηγών τους εκτός κοινοβουλευτικών τους ομάδων. Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν «παρών» με εξαίρεση, τους Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά που επέλεξαν το «όχι». Το πολυνομοσχέδιο καταψηφίστηκε με 128 ψήφους από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, ενώ υπήρξαν και 18«παρών». Αυτοί είναι οι 153 βουλεύτες που ψήφισαν «ΝΑΙ» στο τέλος σας. Να τους θυμάστε!
Μπακογιάννη Κωνσταντίνου Θεοδώρα (Ντόρα)  NAI
Αθανασίου Χριστόφα Χαράλαμπος  NAI
Λαζαρίδης Αλεξάνδρου Χρύσανθος  NAI
Μιχελάκης Σπυρίδωνος Ιωάννης NAI
Κεφαλογιάννη Ιωάννη Όλγα  ΝΑΙ
Αβραμόπουλος Λάμπρου Δημήτριος   ΝΑΙ
Κακλαμάνης Μιχαήλ Νικήτας  ΝΑΙ
Πιπιλή Ανδρέα Φωτεινή   ΝΑΙ
Κικίλιας Παναγιώτη Βασίλειος  ΝΑΙ
Μηταράκης Αντωνίου Παναγιώτης (Νότης)  ΝΑΙ
Παυλόπουλος Βασιλείου Προκόπιος  ΝΑΙ
Ψυχάρης Σταύρου Ανδρέας  ΝΑΙ
Μητσοτάκης Κωνσταντίνου Κυριάκος   ΝΑΙ
Χατζηδάκης Ιωάννη Κωνσταντίνος (Κωστής)  ΝΑΙ
Βούλτεψη Ιωάννη Σοφία  ΝΑΙ
Ντινόπουλος Βασιλείου Αργύρης   ΝΑΙ
Βαρβιτσιώτης Ιωάννη Μιλτιάδης   ΝΑΙ
Γεωργιάδης Αθανασίου Σπυρίδων - Άδωνις    ΝΑΙ
Μεϊμαράκης Ιωάννη Ευάγγελος - Βασίλειος  ΝΑΙ
Σπηλιωτόπουλος Ελευθερίου Αριστόβουλος (Άρης)  ΝΑΙ
Γιακουμάτος Χαραλάμπους Γεράσιμος  ΝΑΙ
Πολύδωρας Γεωργίου Βύρων   ΝΑΙ
Καραμανλή Αρκαδίου Άννα   ΝΑΙ
Παναγιωτόπουλος Παναγιώτη Παναγιώτης (Πάνος)   ΝΑΙ
Παπακώστα - Σιδηροπούλου Αγγέλου Αικατερίνη  ΝΑΙ
Σαλμάς Γεωργίου Μάριος   ΝΑΙ
Καραγκούνης Ανδρέα Κωνσταντίνος   ΝΑΙ
Ανδριανός Σωτηρίου Ιωάννης    ΝΑΙ
Λυκουρέντζος Θεοφάνη Ανδρέας   ΝΑΙ
Στύλιος Δημοσθένη Γεώργιος  ΝΑΙ
Βορίδης Χρήστου Μαυρουδής (Μάκης)  ΝΑΙ
Μαρτίνου Αθανασίου Γεωργία   ΝΑΙ
Βλάχος Θεοδώρου Γεώργιος   ΝΑΙ
Μπούρας Κωνσταντίνου Αθανάσιος   ΝΑΙ
Μπασιάκος Αθανασίου Ευάγγελος   ΝΑΙ
Καράμπελας Δημητρίου Ιωάννης    ΝΑΙ
Κουτσούμπας Βασιλείου Ανδρέας   ΝΑΙ
Κοψαχείλης Αθανασίου Τιμολέων   ΝΑΙ
Κυριαζίδης Τριαντάφυλλου Δημήτριος  ΝΑΙ
Υψηλάντης Αναστασίου Βασίλειος - Νικόλαος   ΝΑΙ
Κόνσολας Νικία Εμμανουήλ  ΝΑΙ
Γεροντόπουλος Χριστόδουλου Κυριάκος   ΝΑΙ
Δερμεντζόπουλος Χρήστου Αλέξανδρος   ΝΑΙ
Κεδίκογλου Βασιλείου Συμεών (Σίμος)   ΝΑΙ
Κοντογεώργος Αθανασίου Κωνσταντίνος   ΝΑΙ
Τζαβάρας Γεωργίου Κωνσταντίνος ΝΑΙ
Αυγερινοπούλου Ζήσιμου Διονυσία - Θεοδώρα   ΝΑΙ
Κοντογιάννης Δημητρίου Γεώργιος  ΝΑΙ
Μαρίνος Σπυρίδωνος Ανδρέας   ΝΑΙ
Τσαβδαρίδης Γεωργίου Λάζαρος ΝΑΙ
Βεσυρόπουλος Φωτίου Απόστολος ΝΑΙ
Μπατσαρά Νικολάου Γεωργία ΝΑΙ
Κεφαλογιάννης Κωνσταντίνου Εμμανουήλ   ΝΑΙ
Αυγενάκης Κωνσταντίνου Ελευθέριος    ΝΑΙ
Σενετάκης Γεωργίου Μάξιμος    ΝΑΙ
Μπέζας Εμμανουήλ Αντώνιος    ΝΑΙ
Καραμανλής Αλεξάνδρου Κωνσταντίνος    ΝΑΙ
Γκιουλέκας Πέτρου Κωνσταντίνος    ΝΑΙ
Καλαφάτης Αθανασίου Σταύρος    ΝΑΙ
Ράπτη Δημητρίου Ελένη     ΝΑΙ
Ιωαννίδης Δημητρίου Ιωάννης     ΝΑΙ
Ορφανός Δημητρίου Γεώργιος    ΝΑΙ
Καράογλου Γεωργίου Θεόδωρος     ΝΑΙ
Αναστασιάδης Ιωάννη Σάββας    ΝΑΙ
Τασούλας Αναστασίου Κωνσταντίνος    ΝΑΙ
Καλογιάννης Ελευθερίου Σταύρος     ΝΑΙ
Ασημακοπούλου Παναγιώτη Άννα-Μισέλ   ΝΑΙ
Παναγιωτόπουλος Ιωάννη Νικόλαος   ΝΑΙ
Καλαντζής Κωνσταντίνου Γεώργιος    ΝΑΙ
Πασχαλίδης Αδάμ Ιωάννης     ΝΑΙ
Κλειτσιώτης Χρήστου Κωνσταντίνος  ΝΑΙ
Τσιάρας Αλεξάνδρου Κωνσταντίνος   ΝΑΙ
Σκόνδρα Κωνσταντίνου Ασημίνα     ΝΑΙ
Ταλιαδούρος Αθανασίου Σπυρίδων   ΝΑΙ
Σιούφας Βασιλείου Παύλος   ΝΑΙ
Αντωνίου Βασιλείου Μαρία   ΝΑΙ
Δένδιας Σπυρίδωνος Νικόλαος - Γεώργιος   ΝΑΙ
Γεωργαντάς Παύλου Γεώργιος     ΝΑΙ
Παπαδόπουλος Γεωργίου Μιχάλης    ΝΑΙ
Ταγαράς Χρήστου Νικόλαος   ΝΑΙ
Δήμας Σταύρου Χρίστος   ΝΑΙ 
Κόλλιας Ταξιάρχου Κωνσταντίνος    ΝΑΙ 
Βρούτσης Βασιλείου Ιωάννης    ΝΑΙ
Δαβάκης Παναγιώτη Αθανάσιος   ΝΑΙ
Πατριανάκου Πέτρου Φεβρωνία   ΝΑΙ
Χαρακόπουλος Παντελή Μάξιμος    ΝΑΙ
Κέλλας Αχιλλέα Χρήστος    ΝΑΙ
Πλακιωτάκης Ιωσήφ Ιωάννης    ΝΑΙ
Βογιατζής Γεωργίου Παύλος   ΝΑΙ
Σολδάτος Φωτίου Θεόδωρος    ΝΑΙ
Νάκος Σταύρου Αθανάσιος     ΝΑΙ
Σαμαράς Κωνσταντίνου Αντώνιος    ΝΑΙ
Λαμπρόπουλος Δημητρίου Ιωάννης   ΝΑΙ
Σαμπαζιώτης Αθανασίου Δημήτρης   ΝΑΙ
Κοντός Ευστρατίου Αλέξανδρος    ΝΑΙ
Αρβανιτόπουλος Παναγιώτη Κωνσταντίνος    ΝΑΙ
Κατσαφάδος Ιωάννη Κωνσταντίνος    ΝΑΙ
Τραγάκης Παναγιώτη Ιωάννης   ΝΑΙ
Νεράντζης Δημητρίου Αναστάσιος    ΝΑΙ
Καρασμάνης Αθανασίου Γεώργιος   ΝΑΙ
Σταμενίτης Ευαγγέλου Διονύσιος    ΝΑΙ
Τζαμτζής Συμεών Ιορδάνης (Δάνης)    ΝΑΙ
Κουκοδήμος Γεωργίου Κωνσταντίνος     ΝΑΙ
Κωνσταντόπουλος Λεωνίδα Γεώργιος     ΝΑΙ
Χριστογιάννης Διονυσίου Δημήτριος       ΝΑΙ
Μάνη-Παπαδημητρίου Ευαγγέλου Άννα     ΝΑΙ
Τσουμάνης Αχιλλέα Δημήτριος      ΝΑΙ
Κεφαλογιάννης Αχιλλέα Ιωάννης    ΝΑΙ
Στυλιανίδης Στυλιανού Ευριπίδης    ΝΑΙ
Βλάχβεης Χρήστου Μενέλαος    ΝΑΙ
Αραμπατζή Αθανασίου Φωτεινή      ΝΑΙ
Λεονταρίδης Χρήστου Θεόφιλος    ΝΑΙ
Βλαχογιάννης Γεωργίου Ηλίας     ΝΑΙ
Σκρέκας Θεοδώρου Κωνσταντίνος    ΝΑΙ
Ταμήλος Κωνσταντίνου Μιχαήλ    ΝΑΙ
Σταϊκούρας Κωνσταντίνου Χρήστος    ΝΑΙ
Κουτσογιαννακόπουλος Ιωάννη Κωνσταντίνος   ΝΑΙ
Μακρή Θεοδώρου Ευαγγέλου Ελένη   ΝΑΙ
Κωνσταντινίδης Γεωργίου Ευστάθιος   ΝΑΙ
Μανδρέκα Παναγιώτη Ασπασία     ΝΑΙ
Καρανάσιος Βασιλείου Ευθύμιος    ΝΑΙ
Μαρκογιαννάκης Εμμανουήλ Χρήστος    ΝΑΙ
Βολουδάκης Γεωργίου Μανούσος - Κωνσταντίνος   ΝΑΙ
Βιρβιδάκης Επαμεινώνδα Κυριάκος    ΝΑΙ
Μουσουρούλης Δημητρίου Κωνσταντίνος   ΝΑΙ


Τριαντάφυλλος Δημοσθένη Κωνσταντίνος   ΝΑΙ
 Λοβέρδος Νικολάου Ανδρέας  ΝΑΙ
 Χρυσοχοΐδης Βασιλείου Μιχαήλ  ΝΑΙ
 Ανδρουλάκης Γρηγορίου Δημήτριος (Μίμης)  ΝΑΙ
 Κακλαμάνης Χρήστου Απόστολος   ΝΑΙ
 Μωραΐτης Χρήστου Αθανάσιος (Θάνος)  ΝΑΙ
 Μανιάτης Αναστασίου Ιωάννης   ΝΑΙ
 Δριβελέγκας Κωνσταντίνου Ιωάννης    ΝΑΙ
 Χατζή Οσμάν Ραήφ Αχμέτ      ΝΑΙ
 Τζάκρη Εμμανουήλ Θεοδώρα    ΝΑΙ
 Σαλτούρος Παναγιώτη Δημήτριος  ΝΑΙ
 Σηφουνάκης Οδυσσέα Νικόλαος   ΝΑΙ
 Σαχινίδης Δημητρίου Φίλιππος   ΝΑΙ
 Γρηγοράκος Γεωργίου Λεωνίδας    ΝΑΙ
 Ρήγας Θεοφάνη Παναγιώτης    ΝΑΙ
 Κουκουλόπουλος Δημητρίου Παρασκευάς (Πάρις) ΝΑΙ
 Βενιζέλος Βασιλείου Ευάγγελος  ΝΑΙ
 Κεγκέρογλου Αλεξάνδρου Βασίλειος   ΝΑΙ
 Κεδίκογλου Αγγέλου Συμεών  ΝΑΙ
 Ντόλιος Πασχάλη Γεώργιος   ΝΑΙ
 Κρεμαστινός Θωμά Δημήτριος  ΝΑΙ
 Αηδόνης Ευαγγέλου Χρήστος    ΝΑΙ
 Χριστοφιλοπούλου συζ. Δημητρίου Παρασκευή (Εύη)  ΝΑΙ
 Παπανδρέου Ανδρέα Γεώργιος  ΝΑΙ
 Γκόκας Ναπολέοντα Χρήστος   ΝΑΙ
 Κωνσταντινόπουλος Κωνσταντίνου Οδυσσέας   ΝΑΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου