Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ «ΣΩΤΗΡΕΣ» ΠΑΝΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ 182,5% ΤΟΥ ΑΕΠ!



Toυ Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το 2009, το Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης, δηλαδή, σύμφωνα με την τελική «απογραφή» που έγινε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, προσδιορίστηκε στα 298,5 δισ. ευρώ.
Ομως, μετά από δύο μνημόνια, εφαρμοστικούς, μεσοπρόθεσμα, «κουρέματα» κ.ο.κ., το δημόσιο χρέος της χώρας - όπως παραδέχτηκε ο Στουρνάρας στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε στη Βουλή - θα έχει εκτιναχτεί το 2013 στα 352,3 δισ. ευρώ!
Συνεπώς:
1) Με την πολιτική που έχει οδηγήσει την (επίσημη) ανεργία στο 25%, που έχει στείλει στη φτώχεια 9 στους 10 εργαζόμενους, που ισοδυναμεί με ευθανασία για τους συνταξιούχους, που έχει διαλύσει νοσοκομεία, σχολεία και κάθε απομεινάρι κοινωνικής πρόνοιας, με την πολιτική που υποτίθεται ότι έχει στόχο να μειωθεί το χρέος και από τη στιγμή που εφαρμόζεται αυτή η πολιτική, το χρέος διογκώνεται διαρκώς.
Το παραδέχονται οι ίδιοι:
Το Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης το 2013 έναντι του 2009 θα έχει αυξηθεί κατά 53,8 δισ. ευρώ!
2) Μετά το «κούρεμα» του 2011 και τους σχετικούς διθυράμβους για το PSI που το συνόδεψαν, το χρέος προσδιορίστηκε στα 280 δισ. ευρώ.
Τότε μας είπαν ότι οι «θυσίες» ήταν απαραίτητο και επιβεβλημένο να συνεχιστούν ώστε να διατηρηθεί η πτωτική πορεία του χρέους.
Ομως - όπως ομολόγησε ο Στουρνάρας στο προσχέδιο του προϋπολογισμού - το 2013, μετά και από τα νέα άγρια μέτρα της πιο κανιβαλικής πολιτικής των ντόπιων και ξένων τροϊκανών, το «κουρεμένο» χρέος θα έχει αυξηθεί κατά 72,3 δισ. ευρώ!
3) Το 2009 το ΑΕΠ ανήρχετο στα 231,6 δισ. ευρώ και το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν στο 128,9%.
Το 2013 με το ΑΕΠ να προϋπολογίζεται στα 193 δισ. ευρώ, το Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης υπολογίζεται να εκτιναχθεί στο 182,5% του ΑΕΠ της χώρας!
Δηλαδή:
α) Στα χρόνια της «σωτηρίας», η οικονομία της χώρας θα έχει συρρικνωθεί (σ.σ.: που σημαίνει φτωχοποιημένος, κατεστραμμένος και χρεοκοπημένος ελληνικός λαός) κατά 38,6 δισ. ευρώ ή ποσοστό 16,6%!
β) Το Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης, από τότε που ξεκίνησε η «θεραπεία» για τη... μείωσή του, θα έχει αυξηθεί κατά πάνω από 50 μονάδες επί του ΑΕΠ, και για την ακρίβεια θα έχει αυξηθεί κατά 53,6%!
Αυτά είναι τα «φάρμακά τους», τέτοια και η δήθεν «θεραπεία» που προσφέρουν.
Δεν υπάρχει, επομένως, καμία αμφιβολία:
Πρώτον, ψεύδονται συνειδητά και ασυστόλως.
Δεύτερον, μας οδηγούν στον αφανισμό.
Τρίτον, ο προσχεδιασμένος και αδίστακτος αφανισμός μας δεν έχει καμία σχέση με τη «σωτηρία» της χώρας.
Μέσω του λαϊκού εξανδραποδισμού ο κεφαλαιοκρατικός Μινώταυρος
- με πρόσχημα τη μείωση του χρέους που όμως... αυξάνεται ιλιγγιωδώς - αυτό που θέλει να διασφαλίσει είναι τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης του λαού από τους εκμεταλλευτές, τη διαιώνιση των κερδών για τους κερδοσκόπους, τη διαιώνιση των τόκων για τους τοκογλύφους.
*Δημοσιεύθηκε στον "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου