Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ 2013: ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΟΓΜΑ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑΣ!


ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ!
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ-ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΑΟΣ!
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΣΙΜΗ
Η ελληνική οικονομία τείνει να μετατραπεί σε μια μεταμοντέρνα οικονομία της σκλαβιάς (αν δεν είναι ήδη). Οι κάτοικοι της χώρας πληρώνονται με μισθούς Αφρικής, καλούνται να καταναλώσουν με τιμές Ευρώπης και τα μόνα ίσως εμπορεύματα που παράγονται με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα είναι η αδικία και η βία.
ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ-ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ!
Πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας και μάλιστα με στοιχεία της Eurostat το 2010, πριν την ισχυρότερη μνημονιακή λαίλαπα.
Στην εποχή των ιδιωτικοποιήσεων και της ελεύθερης αγοράς το χρήμα κυβερνάει την Ελλάδα χωρίς μεσάζοντες. Αλήθεια το κράτος με ποιες αρμοδιότητες υφίσταται; To κράτος οφείλει να τιθασεύει τους καταδικασμένους σε μισθούς ανέχειας εργαζόμενους και να καταστέλλει τις επικίνδυνες στρατιές ανέργων! Το κράτος περιορίζεται στο ρόλο του δικαστή και του αστυφύλακα. Eπαγρυπνά πλέον μόνο για τη Δημόσια ασφάλεια (ξένοι και έλληνες φτωχοδιάβολοι οι κύριοι αντίπαλοί του). Η έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης ταυτίζεται με την έννοια της ποινικής δικαιοσύνης
Άλλωστε για όλες τις άλλες υπηρεσίες υπεύθυνη είναι η ελεύθερη αγορά που μαγικά και κεφαλαιοκρατικά όλα τα ρυθμίζει. Η δημόσια διοίκηση αφιερώνει τις ελάχιστες πλέον δυνάμεις της στην αστυνόμευση και την καταστολή. Ο νεοφιλελευθερισμός επιτάσσει τα δικαιώματα του πολίτη να υποβαθμίζονται σε ρουσφέτια εξουσίας. Η δημόσια υγεία και η δημόσια παιδεία αντιμετωπίζονται πλέον σαν μια μορφή ελεημοσύνης προς τους φτωχούς.
Το νεοφιλελεύθερο δόγμα που διαπράττει την αδικία σε βάρος των πολλών τρέφεται από τη βία και την εκτρέφει με τη σειρά του σε ένα άθλιο φαύλο καπιταλιστικό κύκλο.
Η ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ(!) ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ!
Η κοινωνία με τη βοήθεια και των αστικών ΜΜΕ διαχωρίζεται σε καλούς και κακούς. Το καπιταλιστικό σύστημα «αρνείται» πλέον να δώσει όσα προσφέρει, όλα αυτά τα αντικείμενα που φαντάζουν μαγικά και κάνουν πραγματικότητα τα καταναλωτικά όνειρα του μέσου μικροαστού. Η θεραπεία φτωχών και νεόπτωχων είναι η καταστολή και η βία.
Η φτώχεια πλέον από τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν προβάλλεται ως καρπός της αδικίας αλλά ως μια τιμωρία της ανικανότητας. Άλλωστε και η βία δεν προβάλλεται πλέον ως προϊόν της αδικίας. Η βία προβάλλεται ως καρπός της ανάρμοστης συμπεριφοράς των ηττημένων, των πολυάριθμων και επικίνδυνων φτωχών ανθρώπων οι οποίοι αρνούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Άλλωστε δεν υπάρχει αδικία σύμφωνα με τους κατασκευαστές της κοινής γνώμης. Ο ηθικός κώδικας που προσπαθεί να επιβληθεί δεν καταδικάζει την αδικία αλλά την αποτυχία.
Τα διεθνή ΜΜΕ και οι λοιποί διαμορφωτές της κοινής γνώμης σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και οι τραπεζίτες και το μεγάλο βιομηχανικό κεφάλαιο μπορούν να υπαγορεύουν την οικονομική και κάθε άλλη πολιτική τους σε αυτή τη χώρα , μπορούν να διατάζουν, να διαπράττουν συναλλαγές καταστροφής και να συνάπτουν τοκογλυφικά δάνεια. Η συσσώρευση κεφαλαίου και κατ 'επέκταση αγαθών απομονώνεται από τα ΜΜΕ από το άδειασμα των ταμείων από το μεγάλο κεφάλαιο. Η χλιδή δεν έχει να κάνει σύμφωνα με αυτούς τους άθλιους διαμορφωτές της κοινής γνώμης με το πλιάτσικο του μεγάλου κεφαλαίου αλλά με τους μικροαπατεώνες μεσοαστούς.
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ-ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΑΟΣ!
Το ελεύθερο εμπόριο είναι η πρωτοπορία, ο νεωτερισμός, η πηγή της ανάπτυξης και της ευημερίας. Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή. Με το ελεύθερο εμπόριο ως φρικτό άλλοθι ,είχε πλουτίσει η Ευρώπη πουλώντας «μαύρη σάρκα» στα σκλαβοπάζαρα. Οι ΗΠΑ έκαναν σημαία τους το ελεύθερο εμπόριο, υποχρεώνοντας χώρες της Λατινικής Αμερικής να καταναλώνουν προϊόντα τους, δάνειά τους ακόμα και τις άθλιες δικτατορίες τους, θα μπορούσαμε να πούμε ως σχήμα λόγου. Το ελεύθερο εμπόριο βέβαια έχει και τα όριά του και τα θέτουν οι ισχυροί, αυτό αξίζει και εμείς εδώ στην Ελλάδα να μην το ξεχνάμε. Η Κούβα όταν το παρέβλεψε και αγόρασε το «απαγορευμένο» σοβιετικό πετρέλαιο κατέληξε να υποστεί ένα ατελείωτο εμπάργκο μετά την εισβολή στην ακτή Ζιρόν .
Η ιστορία μας διδάσκει και καλό είναι να την μαθαίνουμε και να την θυμόμαστε ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές. Το ελεύθερο εμπόριο και οι άλλες χρηματιστικές ελευθερίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την ελευθερία των χωρών και των λαών.
Η ελεύθερη αγορά μετατρέπει και στην Ελλάδα την χώρα σε παζάρι με πλουμιστά στολίδια τα οποία λίγοι έχουν μόνο τη δυνατότητα να αγοράσουν. Άλλωστε αυτή είναι μια φυσική εξέλιξη για τον καπιταλισμό, όσο και αν ακόμα κάποιοι αδυνατούν ή δεν θέλουν να το πιστέψουν! Οι μικρές ελληνικές βιοτεχνίες καταστρέφονται παρ' ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν προάγγελο μιας εθνικής βιομηχανίας.
Φράγματα οικονομικά (βλ. ευρωμονόδρομος, μνημόνιο κλπ) και φράγματα ανελευθερίας (βλ. φράχτης στον Έβρο, επιχείρηση Ξένιος Ζεύς κ.α.) υψώνονται και παραμένουν ψηλά, πολύ υψηλότερα από φράγματα ανθρωπιστικά τα οποία γκρεμίζονται συθέμελα (βλ. εναπομείναν κοινωνικό κράτος, εργασιακές κατακτήσεις ενός αιώνα κλπ).
Κάθε φορά που συνεδριάζουν άλλοι για μας, χωρίς εμάς (βλ. Eurogroup, τρικομματική συμπαιγνία, τρόικα, ΔΝΤ κλπ) εκδίδουν αποφάσεις με γνώμονα ότι η ελεύθερη αγορά συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ευημερία!! Βέβαια, τίνος την ανάπτυξη και ευημερία δεν κάνουν τον κόπο να διευκρινίσουν ποτέ!
Η πραγματικότητα μένει βουβή και ακούγεται μόνο από τις μαζικές κινητοποιήσεις ,αν αυτές τις δεις δια ζώσης, καθώς δεν τις προβάλλουν στα ΜΜΕ τους ως εκδηλώσεις αντίστασης και ανατροπής αλλά ως εκδηλώσεις κοινωνικής εκτροπής!
Η πραγματικότητα του νεοφιλελευθερισμού επιβάλλει μια χώρα μπανανία με μηδενικά εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς πείνας, ανέχεια , με ρυπογόνες βιομηχανίες, με σκουπίδια, όχι μόνο χρηματιστικά αλλά και πραγματικά.
Καλωσόρισες, αναγνώστη στην Ελλάδα του 2013, το πειραματόζωο για αντεργατικούς και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αφορούν την Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο. Δες την Ευρώπη του αύριο, θυμήσου την Λατινική Αμερική της δεκαετίας του '90 και συμπορεύσου στους μαζικούς λαϊκούς αγώνες για να βγεις γρήγορα από το τέλμα και το μνημονιακό αδιέξοδο, της φτώχιας και της βίας που σου προσφέρουν απλόχερα!
Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου