Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Αυτοεκπληρούμενη προφητεία


Η ΑΥΓΗ Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/10/2012
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΖΑ*
Προτιμάνε να περικόψουν δαπάνες που αφορούν στη θέρμανση των μαθητών μας, από το να καταγγείλουν τη διαπλοκή και να βρουν χρήματα για παράδειγμα από τη λίστα Λαγκάρντ.
Με την πρόσφατη επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα μοιάζει να οδεύουμε ως κοινωνία στην πραγματοποίηση μιας αυτοεκπληρούμενης προφητείας, η οποία έχει ως επίλογο την εθνική καταστροφή. Η επίσκεψη της καγκελάριου δεν θυμίζει τίποτα άλλο από την περίπτωση του δολοφόνου που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Θα μπορούσε άνετα να φαντάζει σαν την τελική πράξη του δράματος που ο "εκτελεστής", κοιτάζοντας στα μάτια το θύμα με "μερκελίστικο" - ψυχρό βλέμμα, δίνει την χαριστική βολή.
Αυτό διαφάνηκε κατά την παρουσία της στη χώρα μας, με την οποία η κ. Μέρκελ, δεν κόμισε τίποτα παραπάνω πλην της άθλιας και αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής. Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι για άλλη μια φορά η κ. Μέρκελ έθεσε ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης την ψήφιση των επαίσχυντων μέτρων, δηλαδή την περαιτέρω εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Αυτό το μήνυμα αποτελεί και την ουσία της ολιγόωρης επίσκεψης, και όχι τα ΄΄ένοχα΄΄ ευχολόγια για παραμονή της χώρας στο ευρώ. Η δωσιλογική και καταστροφική, σε όλα τα επίπεδα, πορεία της χώρας η οποία ξεκίνησε με το διάγγελμα του ΓΑΠ στο Καστελόριζο και συνεχίζει μέχρι σήμερα με κύριους εκφραστές το Τρίο Στούτζες, αποτυπώθηκε και επισφραγίστηκε με την επίσκεψη αυτή. Βέβαια το αληθινό Τρίο Στούτζες έδινε στον κόσμο γέλιο, χαρά και αισιοδοξία σε αντίθεση με τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη οι οποίοι δίνουν καθημερινά στον λαό μας ανεργία, φτώχεια, συσσίτια, αυτοκτονίες και χιλιάδες μαγαζιά με λουκέτα.
Η θλιβερή όμως πραγματικότητα για τη χώρα είναι ότι χειροκροτητές της παράστασης αυτής δεν είναι κάποιοι ξένοι που αρέσκονται ή αντιτίθενται στα συμφέροντα της Ελλάδας. Χειροκροτητές της παράστασης αυτής είναι οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης οι οποίοι είναι οι κύριοι υπαίτιοι της τραγικότητας αυτής μαζί με τον ΓΑΠ και την παρέα του.
Είναι αυτοί οι οποίοι, μαζί με τους προκατόχους τους, δημιούργησαν ένα κράτος - ασθενή που παλεύει να κρατηθεί στη ζωή κάνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα γενόσημες ενέσεις διαφθοράς και διαπλοκής. Ένα κράτος διαλυμένο με κύριο χαρακτηριστικό τη λαϊκή ρήση «ο κλέψας του κλέψαντος και ο εξαπατήσας του εξαπατήσαντος». Είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν ενάμισι εκατομμύριο ανέργους και που εξωθούν με βίαιο τρόπο τη νεολαία μας να μεταναστεύσει και να αναζητήσει τα όνειρά της σε ξένες πατρίδες. Δημιουργήσανε μια νεκρή χώρα, μία νεκρή πόλη, όπως ακριβώς ήταν το κέντρο της Αθήνας την προηγούμενη Τρίτη. Μετατρέψανε μια ζωντανή και δραστήρια οικονομία σε ένα αποσυντεθειμενο σώμα το οποίο περιμένει απλώς τη σειρά του για να ενταφιαστεί. Προχωρήσανε σε μεγάλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ακρωτηριάζοντας τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα η ύφεση να καλπάζει. Χρόνια τώρα σπρώχνανε τον ελληνικό λαό να πάρει δάνεια για σπίτια, αυτοκίνητα, διακοπές, ομόλογα, και ο λαός «τσίμπησε». Διαλύσανε το σύστημα Υγείας και φτάσανε στα όριά του το ασφαλιστικό.
Εκπορνεύσανε την παιδεία μας και σήμερα δεν υπάρχει κανένα κριτήριο για την εκπαιδευτική διαδικασία και αξιολόγηση. Παράλληλα, ενώ από τη μια αρνούνται να μεταφέρουν τα παιδιά μας στα ειδικά και όχι μόνο σχολεία, από την άλλη διαθέτουν, υπέρογκα ποσά για να μεταφέρουν τους υπουργούς της συγκυβέρνησης και τους υπαλλήλους της διεθνούς τοκογλυφίας. Προτιμάνε να περικόψουν δαπάνες που αφορούν στη θέρμανση των μαθητών μας, από το να καταγγείλουν τη διαπλοκή και να βρουν χρήματα για παράδειγμα από τη λίστα Λαγκάρντ.
Είναι οι ίδιοι μάλιστα που σήμερα έρχονται ως σωτήρες του έθνους εισάγοντας την πιο βάρβαρη πολιτική που γνώρισε η κοινωνική διαστρωμάτωση. Ζητάνε από τον ελληνικό λαό να κάνει και άλλες θυσίες στον βωμό του βρώμικου καπιταλιστικού συστήματος. Να δεχθεί ο ελληνικός λαός να σκύψει για άλλη μια φορά το κεφάλι και να περιμένει από τους "Yes sir" τη σωτηρία της χώρας.
Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Οι εν λόγω κύριοι εξυπηρετούν το παγκόσμιο καπιταλιστικό-τοκογλυφικό σύστημα και ενεργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Είναι η συνέχεια και οι κύριοι εκφραστές του δόγματος του σοκ. Δίνουν γην και ύδωρ στα αφεντικά τους προκειμένου να εισπράξουν ένα προδοτικό "μπράβο".
Για αρχή λοιπόν απαιτείται ο ελληνικός λαός να συνταχθεί με τους λαούς της Ευρώπης και να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα στη Μέρκελ και την κουστωδία της (Ρέσλερ, Σόιμπλε, Ράιχενμπαχ, Φούχτελ και των ξεφτεριών της «Bild»), που συνεχώς οξύνουν το κλίμα, να στηρίξουν πολιτικά τον δοκιμαζόμενο λαό του Νότου της Ευρώπης. Κατά δεύτερον να αντισταθεί, στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και του προέδρου της Κ.Ο. του Αλέξη Τσίπρα, στο ξεπούλημα της χώρας και στις μνημονιακές πολιτικές που στόχο έχουν την εξαθλίωση της ελληνικής οικογένειας.
Η λαϊκή οργή και η αγανάκτηση θα πρέπει να δώσει ένα μήνυμα αδιαμφισβήτητο σε όλη την Ευρώπη, ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας.
Έχει έρθει η ώρα λοιπόν να κοιταχτούμε στον καθρέφτη ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί και να αναρωτηθούμε εάν ως χώρα θα επιτρέψουμε να γίνει πραγματικότητα ο επίλογος αυτής της αυτοεκπληρούμενης προφητείας. Ή εάν πρέπει να αντισταθούμε στη λιτότητα και στη συνολική κοινωνική αντιμεταρρύθμιση του Μνημονίου η οποία αναδιοργανώνει με βίαιο τρόπο τη μεταπολεμική πολιτική οικονομία της πατρίδας μας.
* Ο Γ. Πάντζας είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στο υπόλοιπο Αττικής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου