Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

όταν ένα νησί δεν κατοικείται δεν έχει υφαλοκρηπίδα γιατί δεν έχει οικονομική ζωή


ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΞΙΟΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΟΥ Δ΄ ΡΑΙΧ ΤΟ 2010 ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ; ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΧΑΡΙΝ ΛΟΓΟΥ Ή ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝ; ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥ ΕΝΑ - ΕΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΝΑΤΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΝΑ: 

"πρόταση της Τρόικας να εγκαταλειφθούν τα νησιά κάτω των 150 κατοίκων. Γιατί αν δεν έχει κατοίκους μπορούν να το νοικιάσουν και να τα πουλήσουν. Γιατί; Γιατί όταν ένα νησί δεν κατοικείται δεν έχει υφαλοκρηπίδα γιατί δεν έχει οικονομική ζωή"

Π. Καμμένος

Ποντίκι » ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
Παραίτηση Στουρνάρα για το θέμα των νησιών ζητά ο Καμμένος 
Ένα 24ωρο μετά την αποκάλυψη και τις διαψεύσεις της κυβέρνησης, η ίδια διά στόματος Ευρiπίδη Στυλιανίδη παραδέχεται εμμέσως ότι ειπώθηκε:"Να αποσαφηνίσω ότι η ανοησία οποιουδήποτε ξένου υπάλληλου δεν καθορίζει την εθνική πολιτική", είπε ο υπουργός Εσωτερικών, δήλωση που προκάλεσε την έκρηξη του κ. Καμμένου ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Η συζήτηση έγινε κατά τη διάρκεια επερώτησης προς τον υπουργό Εσωτερικών για ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Καμμένος, επισήμανε ότι "αυτά τα νησιά είναι Ελλάδα και δεν έχει κανείς δικαίωμα να τα πουλήσει".
Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος είπε "Προκύπτει θέμα Στουρνάρα και πρέπει να παραιτηθεί γιατί μας έλεγε ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα. Έλεγε στην ανακοίνωσή του ότι "δεν μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά μια ανοησία ξένου υπαλλήλου. Φαίνεται ότι η ανοησία ειπώθηκε και κάποιος είπε ψέματα. Θέτουμε θέμα Στουρνάρα και ζητούμε παραίτηση. Ναυτιλιακοί ρεπόρτερς επιβεβαιώνουν τα λεχθέντα του κ. Μουσουρούλη".
Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι "Δεν είναι τυχαία αυτά που ειπώθηκαν την Πέμπτη από τον υπουργό ναυτιλίας παρουσία πολλών εφοπλιστών για την πρόταση της Τρόικας να εγκαταλειφθούν τα νησιά κάτω των 150 κατοίκων. Γιατί αν δεν έχει κατοίκους μπορούν να το νοικιάσουν και να τα πουλήσουν. Γιατί; Γιατί όταν ένα νησί δεν κατοικείται δεν έχει υφαλοκρηπίδα γιατί δεν έχει οικονομική ζωή".
Απευθυνόμενος μάλιστα στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη που ήταν στην αίθουσα της Ολομέλειας σημείωσε:
"Ξεχάσατε τα κίνητρα που δίναμε για να παραμείνουν οι κάτοικοι στα Λέβυθα. Αν η Γαύδος αδειάσει σημαίνει ότι η ΑΟΖ στο επίμαχο σημείο που υπάρχουν προσφορές εξόρυξης πετρελαίου δεν θα είναι εντός ελληνικής ΑΟΖ… Μιλήσατε  για ανθρώπους και αριθμούς αλλά εσείς δεν κοιτάτε τους ανθρώπους μόνο τους αριθμούς. Η Ελλάδα έχει δοθεί σε αντιπαροχή. Παίρνετε εντολές".
Απάντηση στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδωσε ο κ. Στυλιανίδης λέγοντας: "Να αποσαφηνίσω ότι η ανοησία οποιουδήποτε ξένου υπάλληλου δεν καθορίζει την εθνική πολιτική. Η εθνική πολιτική καθορίζεται από τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση".
Η επιβεβαίωση του υπουργού ότι πράγματι τέθηκε εκ μέρους του κλιμακίου της Tρόικας θέμα εγκατάλειψης νησιών προκάλεσε νέα αντίδραση του κ. Καμμένου, ο οποίος έθεσε θέμα παραίτησης του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
ΣΥΡΙΖΑ:
Mε αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με θέμα τη θρασύτατη πρόταση της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση, από την οποία ζήτησαν να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που έχουν έως 150 κατοίκους, με το επιχείρημα ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, οι νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ δηλώνουν τα εξής:

«Το θράσος των δανειστών, που πλέον συμπεριφέρονται ανοικτά ως κατακτητές, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ο σύγχρονος ξεριζωμός που προτείνεται με την ψυχρή λογική των αριθμών, δείχνει για ακόμα μια φορά ξεκάθαρα το επίπεδο των διαπραγματεύσεων που διεξάγεται μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών και την ενδοτικότητα της ελληνικής πλευράς, που ενθαρρύνει προτάσεις όπως η σημερινή.

Οι νησιώτες βουλευτές σύσσωμοι δηλώνουν: «Εάν οι δανειστές της χώρας έχουν βρει στην τρικομματική κυβέρνηση της παρακμής πρόθυμους ακροατές των κυνικών απαιτήσεών τους και υπάκουους διεκπεραιωτές τους, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να πειθαναγκάσουν και τον ελληνικό λαό. Τα ελληνικά νησιά δεν είναι απλοί αριθμοί και σύνολα κατοίκων.
Είναι τόποι με πολιτισμό χιλιετιών, με κατοίκους που έχουν κρατήσει τις κοινωνίες τους όρθιες ανά τους αιώνες, μέσα από χίλιες δυσκολίες και παρά την εγκατάλειψή τους από το κεντρικό κράτος. Η τρόικα και οι υπηρέτες της θα βρουν όλους τους νησιώτες μαζί με όλο τον ελληνικό λαό απέναντί τους, απέναντι σε κάθε βάρβαρη επιλογή και απειλή.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι απορρίπτει εκ των προτέρων και κατηγορηματικά κάθε συζήτηση για το θέμα».
Μανώλης Γλέζος, βουλευτής Επικρατείας
Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής Α΄Πειραιά
Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής Κυκλάδων
Δημήτρης Γάκης, βουλευτής Δωδεκανήσου
Μιχάλης Κριτσωτάκης, βουλευτής Ηρακλείου
Μαρία Διακάκη, βουλευτής Ηρακλείου
Aγνή Καλογερή, βουλευτής Σάμου
Χαράλαμπος-Σταύρος Κοντονής, βουλευτής Ζακύνθου
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, βουλευτής Κεφαλληνίας
Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής Ρεθύμνου
Γιώργος Σταθάκης, βουλευτής Χανίων
Κώστας Δερμιτζάκης, βουλευτής Λασηθίου
Γιάννης Ζερδελής, βουλευτής Λέσβου
Στέφανος Σαμοϊλης, βουλευτής Κέρκυρας

Απίστευτο! H τρόικα ζήτησε να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που ο πληθυσμός τους δεν υπερβαίνει τους 150 κατοίκους!

Την εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση.
Το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώπιον 70 και πλέον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε συνάντηση που είχε η Τρόικα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ζητήθηκε να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους, γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

«Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Η συζήτηση επί του θέματος δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς, όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους, αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και να ξεριζωθούν χιλιάδες οικογένειες. «Πρότεινε ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, για το θέμα ενημερώθηκαν τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, αμέσως μετά το σάλο που προκλήθηκε, η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Οικονομικών, προσπαθεί να διαψεύσει τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, λέγοντας ότι «ουδέποτε τέθηκε από την Τρόικα θέμα εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας».

Όμως, αδιάψευστοι μάρτυρες των όσων είπε ο κ. Μουσουρούλης είναι δεκάδες εφοπλιστές που βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά και άκουσαν με τα ίδια τους τ' αυτιά τα όσα είπε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου