Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

«ΣΧΕΔΙΟ Β» ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ


Να υπάρξει «Σχέδιο Β», ώστε η έξοδος από το ευρώ να μην είναι αιφνιδιαστική, να είμαστε προετοιμασμένοι και να μην οδηγηθούμε σε νέα καταστροφή ζητάει ο Αλέκος Αλαβάνος την ίδια στιγμή που το «Μέτωπο Ανατροπής» στο οποίο ουσιαστικά ηγείται, ξεκινά σειρά ημερίδων για την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης
«Στην Ευρώπη όλες οι χώρες, τα κόμματα, οι τράπεζές, οι μεγάλες επιχειρήσεις τους έχουν επεξεργασθεί το "Σχέδιο Β" για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Μόνο η Ελλάδα δεν έχει ένα τέτοιο σχέδιο» σημειώνει σε δήλωσή του στο real.gr, o Αλέκος Αλαβάνος.
«Αδιαφορούν και τα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Αν όμως η έξοδος από το ευρώ προκύψει αιφνιδιαστικά, με τον λαό σε πανικό, θα είναι μια νέα καταστροφή. Αν γίνει οργανωμένα, με την ενημέρωση και τη στήριξη του λαού μπορεί να αποτελέσει μια δυναμική απάντηση στη φτώχεια, την ανεργία, τη διάλυση» σημειώνει ο A. Αλαβάνος.
«Αυτό ακριβώς το "Σχέδιο Β" επιχειρούμε να διερευνήσουμε με τη σειρά επιστημονικών ημερίδων που οργανώνουμε» καταλήγει.
Στην εν λόγω ημερίδα, θα μιλήσει και ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ, με τον εκπρόσωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παναγιώτη Σωτήρη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του real.gr, η δήλωση θα φέρει αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό καθώς η ΝΔ με ανακοίνωσή της επιχειρεί να στρέψει τις δηλώσεις Αλαβάνου κατά του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα χαρακτηρίζει «πολιτικό μέντορα» του Αλέξη Τσίπρα, τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού και υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγήσει την χώρα στην δραχμή.
«Κατανοούμε την αγωνία του κ. Τσίπρα να επιβεβαιώσει τον πολιτικό του μέντορα Αλέκο Αλαβάνο, που επεξεργάζεται, ήδη, Plan B για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του θέλουν να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τις θυσίες των Ελλήνων και να μας οδηγήσουν στη δραχμή. Ας την κρατήσουν για τις μεταξύ τους συναλλαγές» ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ.
Στην ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε άμεσα ο Αλέκος Αλαβάνος. «Στην αφάνταστη κρίση που βιώνει ο τόπος μας δηλώσεις κομμάτων όπως αυτή της ΝΔ, που διατυπώνονται με μόνο στόχο τον κομματικό ανταγωνισμό και τις δημοσκοπήσεις, εμποδίζουν κάθε ειλικρινή συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου» σημειώνει.
«Το σχέδιο Β», έστω ως εφεδρικό, θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να το έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, και εφόσον δεν το έκανε, τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά. Όλες ανεξαίρετα οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν «σχέδιο Β» για την περίπτωση της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, που μπορεί να προκληθεί κάθε στιγμή και από τις πιο διαφορετικές αιτίες. Δεν καταλαβαίνω επίσης, την επίθεση της ΝΔ στον k. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ όταν οι θέσεις μας για αποχώρηση από την ευρωζώνη είναι σε πλήρη διαφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Τέλος, προσκαλούμε τη ΝΔ να στείλει κάποιο εκπρόσωπό της να παρακολουθήσει την αυριανή μας ημερίδα και να έχει μια ιδέα για το πώς εμείς βλέπουμε το "Σχέδιο Β"».
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου