Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ! ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚ. ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΠΙΤΙΩΝ!


 ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΠΟ 3.000 ΕΥΡΩ!

Κατασχέσεις μισθών, ενοικίων, ακινήτων, καταθέσεων, απαιτήσεων από αμοιβές τρίτων, απαιτήσεων πελατών από συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων πελατών-προμηθευτών, άμεση είσπραξη πλειστηριασμάτων από τους αρμόδιους συμβολαιογράφους, εντοπισμό συνυπόχρεων προσώπων, «κυνήγι» όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 3.000 ευρώ και ποινικές διώξεις για όσους χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ, περιλαμβάνει το νέο «σαφάρι» είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών και στήριξης των εσόδων του προϋπολογισμού.
Οι νέες εντολές δόθηκαν σε όλες τις εφορίες της χώρας με χθεσινή κατεπείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών στην οποία υπογραμμίζεται ότι με δεδομένο ότι έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα πρέπει, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του μνημονίου, να έχουν εισπραχθεί 2 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμα χρέη και άρα 1 δισ. ευρώ έως το τέλος Ιουνίου απομένουν μόνο 17 ημέρες για την επίτευξη του στόχου του πρώτου εξαμήνου.
Εξάλλου την προσεχή Δευτέρα 11 Ιουνίου λήγει και η πρόσφατη παράταση που δόθηκε για υπαγωγή στην ρύθμιση των ληξιπροθέσμων και ως εκ τούτου η λήψη των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης πρέπει να γίνεται άμεσα χωρίς διακρίσεις, ενώ θα πρέπει να ζητείται και η αμοιβαία συνδρομή στην είσπραξη απαιτήσεων μεταξύ κρατών-μελών της Ε.Ε. ή τρίτων κρατών.
Στο πλαίσιο αυτό άμεση πρέπει να είναι και η λήψη μέτρων ιδιαίτερα σε περιπτώσεις οφειλετών χαρακτηρισθέντων ως «ιδιαιτέρου ρίσκου οφειλέτες» λόγω του ιδιαίτερου ύψους της οφειλής. Με βάση τις νέες εντολές του υπουργείου οι προϊστάμενοι των εφοριών θα πρέπει άμεσα να καταγράψουν την κινητή και ακίνητη περιουσία των οφειλετών του Δημοσίου να ζητήσουν τα αποτελέσματα των σχετικών διασταυρώσεων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, αλλά και να προχωρήσουν στον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό των βεβαίων και εκκαθαρισμένων χρηματικών ανταπαιτήσεων των οφειλετών με τα υφιστάμενα βεβαιωμένα χρέη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου